Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.8 C
Athens

Μεγάλο μπέρδεμα σε ψηφοδέλτια, Περιφερειάρχες και Δημάρχους

Share

Περιμένω τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για έναν και μόνο απλό λόγο. Θα κάνουν πραγματικότητα τη λέξη “ανανέωση” που την έχουν κάνει καραμέλα; Θα σταματήσουν να πιπιλούν την καραμέλα, όχι βάζοντας απλά νέα πρόσωπα και γυναίκες, αλλά τοποθετώντας ανθρώπους που θα μπορούσαν να γίνουν υπουργοί; Όχι πρόσωπα απλά για επικοινωνιακούς λόγους και γλάστρες, αλλά αυτούς και αυτές που έχουν την όρεξη και τις γνώσεις για δουλειά. Περιμένω να δω…

*Από Κρήτη μεριά μου είπαν ότι συζητιέται πολύ το ενδεχόμενο ο Μητσοτάκης στις 25 και 26 του μήνα, να προσφέρει δημόσια στήριξη προς τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη. Αν – λέω αν – κάτι τέτοιο συμβεί, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να κόβει τις φλέβες του!

*Ακούω να εξετάζουν σοβαρά στην Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο να είναι η Πόπη Τσαπανίδου, το αντίπαλο δέος του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα!

*Από την Αθήνα πάω στον Πειραιά, όπου το αντίπαλο δέος του Γιάννη Μώραλη από τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι θα ξαναβγεί Δήμαρχος ο Μώραλης!

* Παραμένω στον Πειραιά, όπου σε Πέραμα, Κερατσίνι και Σαλαμίνα, έχει πέσει σύρμα στους Δημάρχους από τον Αλέξη τον Πρόεδρο, να στηρίξουν τον Γιάννη Ραγκούση. Σοκ στην Κασιμάτη και τον Αλεξιάδη με το που το έμαθαν.

*Οι εκλογές στην Κύπρο πλησιάζουν και από το νησί μου είπαν ότι δημοσκοπικά ο Χριστοδουλίδης έχει μικρή πτώση, την οποία κερδίζουν Νεοφύτου και Μαυρογιάννης. Στο στρατόπεδο Νεοφύτου νοιώθουν απογοητευμένοι, καθώς αν πάνε στη δεύτερη Κυριακή με τον Χριστοδουλίδη δύσκολα θα τον ψηφίσουν από το Μαυρογιαννέϊκο, ενώ αν πάει στον τελικό ο Μαυρογιάννης, πολλοί Νεοφυτικοί θα τον ψηφίσουν,

*Στα αξιοσημείωτα που μας ήρθαν από το νησί της Αφροδίτης είναι οι τοποθετήσεις που έγιναν στην Κυπριακή Πρεσβεία στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τα 52(!) υπουργεία που έχει τάξει ο Χριστοδουλίδης, τη στιγμή που στην Κύπρος έχουν 12 όλα και όλα Υπουργεία!

*Σε κομματική συγκέντρωση στους Αγίους Αναργύρους, η υποψήφια Δυτικά Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι». Σε άλλη συγκέντρωση είπε ότι «έχουμε πολιτική και πολιτειακή κρίση». Μου μετέφεραν την εικόνα με κάποιους να χειροκροτούν και κάποιους άλλους να απορούν με αυτά που ακούν και να γελούν!

*Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχθηκε η Αναστασίου Σιμητροπούλου πρώην – πλέον – εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κι επίσης πρώην υποψήφια στον Νότιο Τομέα, για την παραίτησή της. Την παραίτηση (όπως μου είπε όταν της τηλεφώνησα) την έδωσε εδώ και μία βδομάδα για …προσωπικούς λόγους. Στο ερώτημα αν τα έσπασε με το Ανδρουλακαίϊκο, απάντησε έξυπνα «παραμένω ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ». Το κοντέρ των αποχωρήσεων στο ΠΑΣΟΚ αρχίζει και ανεβαίνει επικίνδυνα!

*Το δυνατό δίδυμο του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι οι Βαξεβάνης – Μαντζουράνης. Όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν…!

*Νέο μπέρδεμα στο ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά στην Ανατολική Αττική, όπου μπορεί να καταλήξει ως υποψήφιος το «φάντομ» Νίκος Σαργκάνης. Οι κακές γλώσσες λένε ότι το σύστημα Ανδρουλάκη στέλνει τον Σαργκάνη απέναντι στον Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον οποίο δεν …πολυαγαπούν! Σημειώνω ότι το Ανδρουλακιστάν έχει εγκαταλείψει τον Γιάννη Σμέρο, ο οποίος δεν τραβάει, σε συνδυασμό με την πολιτική σχέση που έχει με τον Πατούλη.

*Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι φήμες λένε ότι κυκλοφορεί μια δημοσκόπηση στην οποία ανάμεσα σε Φαρμάκη, Μωραΐτη και Τζαβάρα, προηγείται ο Μωραΐτης. Μέχρι εδώ όλα καλά. Η κουβέντα όμως αποκτά ενδιαφέρον όταν κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν τη δημοσκόπηση να εκπορεύεται από την πλευρά του Φαρμάκη, έτσι ώστε να κοπούν οι γέφυρες – αν υπάρχουν – ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τζαβάρα. Εκτός όμως από αυτό το σενάριο υπάρχει και δεύτερο, που θέλει τη δημοσκόπηση να την διοχετεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να πάει ο Μωραΐτης στην Περιφέρεια, έτσι ώστε να αδειάσει η θέση του Βουλευτή, στην Αιτωλοακαρνανία την οποία ο Αλέξης ο Πρόεδρος θέλει να την παραχωρήσει σε στενό συνεργάτη του!

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα