Μια συνάντηση που λέει πολλά…

Μια συνάντηση που λέει πολλά…

Σας έγραψα χθες για μια συνάντηση πολύ – πάρα πολύ – υψηλού επιπέδου, η οποία αφορούσε στο πράσινο υδρογόνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου βρέθηκαν και κουβέντιασαν ένας νυν Πρωθυπουργός, ένας λιγομίλητος πρώην Πρωθυπουργός που λειτούργησε ως γέφυρα για τη συνάντηση και ένα βαρύ όνομα της επιχειρηματικότητας με καταγωγή από την Κρήτη. Αντικείμενο της κουβέντας ήταν το πράσινο υδρογόνο και πιο συγκεκριμένα πώς η εταιρεία με τα …oil που έχει μπει  – και – στην ενέργεια, θα συνεργαστεί με τη ΔΕΗ. Η συνεργασία προκύπτει καθώς στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου χρειάζεται ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που θα τους δίνει η ΔΕΗ, ενώ η εταιρεία της … oil θα αναλάβει την ηλεκτρόλυση, αποθήκευση, διανομή κλπ.

*Αληθεύει ότι ο Χρήστος Μπαρδάκης, εισαγγελέας Εφετών, επικεφαλής εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος θα είναι στην επόμενη λίστα; Αναμένω, για να μάθω αν οι πληροφορία επαληθευθεί!

*Ο ίδιος πάντως μου είπε ότι όλα τα αρχεία των επισυνδέσεων έχουν καταστραφεί, με τη διαφορά ότι τα εισαγγελικά εντάλματα υπάρχουν!

*Παραμένω στον ίδιο καλό μου πληροφοριοδότη, ο οποίος μου είπε με νόημα. «Ψάξε λίγο ποιος πολιτικός έφερε κοντά τον Λαβράνο με τον Δημητριάδη»! Έχω ξεκινήσει το ψάξιμο…

*Την ατάκα που είπε ο – επίσης – ανιψιός Κώστας Μπακογιάννης, «αρνούμαστε να είμαστε υπό κηδεμονία (οι Δήμαρχοι)», συνεχίζοντας «δεν πάει άλλο όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους ανθρώπους τους οποίους υπηρετούμε», σε ποιον την απεύθυνε;

*Ιερός πόλεμος είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου. Η μάχη είναι ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας, με τα ρούβλια να τρέχουν, είτε μέσω Αγίου Όρους, είτε μέσω Τουρκίας!

*Στα της εκλογής Αρχιεπισκόπου στην Κύπρο, άνθρωπός μου – Κύπριος  – χωμένος στην Αμερική, μου είπε. «Αμερική και Ελλάδα στηρίζουν τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, όπως και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αν πάει στην Ιερά Σύνοδο αντιμέτωπος με τους “Ρώσους” Αθανάσιο, Μητροπολίτη Λεμεσού και Ησαΐα, Μητροπολίτη Ταμασού, μπορεί να τα καταφέρει».

*Παραμένω στα της Κύπρου, καθώς τα πουλάκια μου τραγούδησαν ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζητά και υπόσχεται σε νυν και πρώην Πρέσβεις. Τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο, τον βλέπω στην περίπτωση που εκλεγεί ο Χριστοδουλίδης να πηγαίνει προς London μεριά, ενώ αν εκλεγεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον βλέπω να πηγαίνει …σπίτι του!

*Ακούω και διαβάζω ότι ο Γιώργος Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στον Νότιο Τομέα. Σας λέω ότι το σενάριο αυτό δεν παίζει. Το μόνο σενάριο είναι η υποψηφιότητά του στη Ροδόπη.

*Κουβέντιαζα με υδραυλικό σχετικά με σωλήνες και μου έμπλεξε τους σωλήνες με την πολιτική, λέγοντας μου: «Οι κομματικοί σωλήνες είναι άδειοι και γεμάτοι τρύπες»!

*Για όσους χθες το βράδυ έψαχναν τον Γιάνη Βαρουφάκη, σας λέω ότι τον πέτυχα με την καλή του Δανάη στο θέατρο Altera Pars στην παράσταση ο Μαύρο Νερό.  Για όποιον ενδιαφέρεται να δει την παράσταση, να ρωτήσει τη γνώμη του Γιάνη με το ένα ν.