«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα» για τον Μπογδάνο

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα» για τον Μπογδάνο

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα» λέει η παροιμία και να που ήρθε η τρίτη καθοριστική και οδήγησε στην διαγραφή του βουλευτής Ά Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Στη διαγραφή του Κων/νου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο πρωθυπουργός, καθώς ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ σε αντικουμουνιστικό παραλήρημά του από το βήμα της Βουλής, είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος κατηγορώντας τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής, του είπε:

«Εκτός από το τι Μπογδάνος, τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η δυναμική παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος αποδοκίμασε τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, οδηγώντας επί της ουσίας τον Πρωθυπουργό στην απόφαση της διαγραφής Μπογδάνου, λέγοντας:

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Υ.Γ. Στις 23 Σεπτεμβρίου σε κείμενο σχετικά με την προσέγγιση Βελόπουλου – Μποδγάνου  (https://politicalbank.gr/o-bgdns-kai-i-elliniki-lysi) είχαμε γράψει. «…Σε περίπτωση που ο Μπ@γδ@ν@ς καταλάβει ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτόν ώστε εκλεγεί στην Α΄ Αθηνών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, τότε θα ξαναχτυπήσει, έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη διαγραφή του».