Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο

Ιδιαίτερη πολιτική σημασία είχε η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ για την ακρίβεια, καθώς απευθυνόμενος κυρίως προς τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέτει διαρκώς το θέμα εκλογές το τελευταίο διάστημα, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όσο και αν μαλλιάζει η γλώσσα σας. Έχουμε πόλεμο σήμερα, κ. Τσίπρα, και ζητάτε να γίνουν εκλογές, γνωρίζοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο να περάσει η χώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση για 2- 3 μήνες. Αυτό συνιστά υπεύθυνη στάση; Είμαστε σε πόλεμο και εσείς ζητάτε εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και είμαι σίγουρος ότι ο λαός θα σας βάλει στα έδρανα που είστε και σήμερα».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα σενάρια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τονίζοντας: «Βλέπω ότι έχετε μεγάλη αναταραχή. Οι εκλογές, κ. Τσίπρα, θα γίνουν στο τέλος τα τετραετίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο. Αλλά αφού εσείς θεωρείτε ότι θα είστε πρώτο κόμμα τι σας νοιάζει ο εκλογικός νόμος; Σας επαναλαμβάνω, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις: Οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με τον υφιστάμενο νόμο της απλής αναλογικής και οι επόμενες με τον νόμο που εμείς έχουμε ψηφίσει».

«Και κάτι τελευταίο, κ. Τσίπρα: Σε τέτοιες ώρες δεν μπορεί να ακούγονται φωνές για πρόωρες εκλογές. Είναι ώρες συσπείρωσης και όχι αντιπαράθεσης. Πολύ περισσότερο όταν οι φωνές αυτές προέρχονται από ένα κόμμα που έταξε πολλά στους πάντες, για να πάρει τελικά τα πάντα από τους πάντες. Τα έχετε ξαναπεί αυτά, κ. Τσίπρα, και δοκιμαστήκατε στην πράξη. Αφήστε κατά μέρους αυτό το αίτημα απελπισίας. Εκλογές θα γίνουν -όπως σας το έχω πει πολλές φορές- όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο τέλος της τετραετίας. Μη ζητάτε λοιπόν εκλογές, γιατί δεν θα γίνουν και γιατί, όταν γίνουν, θα τις χάσετε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.