Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Νέα έργα αναβάθμισης κτιριακών υποδομών Παιδείας, Υγείας και Δικαιοσύνης

Share

Διαγωνισμούς και ώριμα έργα σε κτιριακές υποδομές Παιδείας, Υγείας και Δικαιοσύνης, συνολικής αξίας 68.353.623,29 ευρώ, δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους δύο μήνες ενισχύονται με έργα και μελέτες:

– οι Υποδομές Παιδείας, συνολικού προϋπολογισμού 55.039.124,08 ευρώ,

– οι Υποδομές Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 11.930.499,21 ευρώ,

– οι Υποδομές Δικαιοσύνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.384.000 ευρώ.

Ενδεικτικά, υπεγράφησαν οι συμβάσεις των εξής έργων:

  • Ανακαίνιση – Εκσυγχρονισμός των νοσηλευτικών μονάδων 3ου και 4ου ορόφου, γραφείο ιατρών και προσθήκη ανελκυστήρα στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, «Άγιος Ανδρέας».
  • Ανέγερση νέου κτιρίου 6ου 12/θέσιου Λυκείου Χαλανδρίου.
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολείων Δ.Ε. Άνω Λιοσίων & Δ.Ε. Φυλής.
  • Επεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών σε κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Επίσης, υπεγράφησαν οι συμβάσεις αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 σε σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 30.492.169,01 ευρώ, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να παραδοθούν εγκαίρως προς χρήση.

Επιπλέον, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός ανάθεσης σύμβασης για την Προμήθεια εξοπλισμού ΑμεΑ, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων της χώρας, προϋπολογισμού 701.901 ευρώ.

Οι εγκαταστάσεις και υποδομές των βασικών πυλώνων παροχής υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο, μέσω των φορέων του, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα με κοινωνικό πρόσημο, που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των χρηστών τους και αναβαθμίζουν το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του Δημόσιου σε όλη την Ελλάδα.

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα