Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
23.1 C
Athens

Νέος κύκλος σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ με θέμα Ορολογία και ρεπορτάζ

Share

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει την υλοποίηση του νέου κύκλου σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ, με θέμα: «Ορολογία και ρεπορτάζ». Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η βελτίωση της δημοσιογραφικής πρακτικής και η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων για το αντικείμενο που πραγματεύεται το κάθε ρεπορτάζ.

Το πρώτο κατά σειρά σεμινάριο θα αναλύσει την ορολογία η οποία αφορά στο ευρωπαϊκό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα τη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος EPACE-EU (Enhancing Public Awareness and Civic Engagement in the Eu).

Οι εισηγήσεις θα λάβουν χώρα την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, και την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, στον 7ο όροφο «Ιωάννης Κονδυλάκης» του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ και διαδικτυακά για όσους το προτιμούν. Ο Υπ. Δρ, δημοσιογράφος, Ανδρέας Παναγόπουλος είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του εκπαιδευτικού κύκλου και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023

10 π.μ. – 12 μ.

«Εισαγωγή στην Δομή και στον Τρόπο Λειτουργίας της Ε.Ε.»

Εισηγητής: Σπύρος Μπλαβούκος, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ΟΠΑ, Επικεφαλής Προγράμματος Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Πολιτικές, ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023

10 π.μ. – 12 μ.

«Τρόπος Δημοσιογραφικής κάλυψης Ευρωπαϊκών θεμάτων»

Εισηγητής: Γιάννης Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφος

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα ακολουθήσουν τα επόμενα επιμορφωτικά προγράμματα για την ορολογία στο διπλωματικό, οικονομικό, θρησκευτικό και περιβαλλοντικό ρεπορτάζ. Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη,  από τις 10 π.μ. έως τις 12μ. και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου 2024. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Επισημαίνεται, ότι στον συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίων παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής παρακολούθησης, ανά ρεπορτάζ, ή συνολικά  για την ορολογία σε όλα τα είδη ρεπορτάζ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής στο email: seminaria@esiea.gr, έως και την 1η Δεκεμβρίου 2023. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα