Ανεπίσημο προσκύνημα στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Για να φτάσει όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στο Άγιον Όρος, έπρεπε να πάρει το καράβι από την Ουρανούπολη για να τον μεταφέρει.
Κάπου εδώ η εικόνα παραπέμπει στην ΝΤΡΟΠΗ, καθώς ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας έπρεπε να περπατήσει πάνω σε παλέτες για να μπει στο καράβι.
Ότι είδε και βίωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας προφανώς το έχουν βιώσει Έλληνες και ξένοι Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, νυν και πρώην Υπουργοί και Βουλευτές, οι οποίοι επισκέπτονται το Άγιον Όρος, ως επίσης αυτοί που έχουν την ευθύνη του Αγίου Όρους.
Γιατί τα χρόνια περνούν και κανείς δεν φροντίζει να φτιαχτεί ένα από τα πλέον σημαντικά λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας; Γιατί δεν φροντίζει κάποιο από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Τουρισμού, Υποδομών και Μεταφορών, να μην ντρεπόμαστε αυτούς που φτάνουν στην Ουρανούπολη για να επισκεφτούν το Άγιον Όρος; Μήπως να βάλει πλάτη στη διαμόρφωση του λιμανιού το Άγιον Όρος, μέσα από το …υστέρημά του;