Ο ανασχηματισμός, τα τηλέφωνα και οι άλλοι…

Ο ανασχηματισμός, τα τηλέφωνα και οι άλλοι…

Γεια σας. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο ανοίγουν τα στόματα στη Νέα Δημοκρατία και μιλάνε για τον ανασχηματισμό, προσφέροντας δημοσιογραφική τροφή, με επαφές και τηλέφωνα απείρου κάλλους.

*Ντριν. Ντριν. Χτυπάει το τηλέφωνο του Χάρη Θεοχάρη και ακούει από την άλλη πλευρά να του λένε. «Καλά τα πήγες Χάρη, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω τον Κικίλια, οπότε φεύγεις. Σε ευχαριστώ πολύ».

*Ντριν. Ντριν. Χτυπάει το τηλέφωνο της Νίκης Κεραμέως. «Νίκη θα ήθελα να μετακομίσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης» ακούει να της λένε και απαντά. «Δεν θέλω να μετακινηθώ. Μένω εδώ ή θα πάω σπίτι μου». Τελικά η Νίκη έμεινε.

*Ντριν. Ντριν. Χτυπάει το τηλέφωνο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. «Κώστα ήθελα να σε αλλάξω, αλλά δεν βρήκα να βάλω κάποιον στη θέση σου, οπότε παραμένεις». Κάγκελο ο Τσιάρας.

*Προσέξτε τώρα. Μετά από τον ανασχηματισμό έχουμε γιατρό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Κ. Τσιάρας), δικηγόρο στο Υπουργείο Υγείας (Θ. Πλεύρης) και γιατρό στο Υπουργείο Τουρισμού (Β. Κικίλιας).

*Πολλά έχουν αρχίσει να λένε για τον τρόπο με τον οποίο η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα πήρε την καρέκλα. Λένε – άκου τώρα – ότι προσέγγισε συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας του Πρωθυπουργού!

*Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έχει χάσει την Βόρεια Εύβοια μετά τις φωτιές, το οριστικό χτύπημα το έδωσε όμως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την τοποθέτηση του Βορειοευβοιώτη Σίμου Κεδίκογλου στην Κυβέρνηση. Μόνο χαρμόσυνες καμπάνες δεν χτύπησαν στα καμένα όταν έμαθαν την τοποθέτησή του.

*Από τους πλέον χαρούμενους – κερδισμένους του ανασχηματισμού είναι ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, με την τοποθέτηση στην Κυβέρνηση – και δη στο Υπουργείο Υγείας – του Θανάση Πλεύρη. Στην πολιτική πάντα υπάρχουν συνδετικοί κρίκοι…

*Παρατηρώ μια διακριτική στροφή του ΔΟΜ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη) απέναντι στην Κυβέρνηση. Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά στον ανασχηματισμό…

*Τον αψύ με το τσιγάρο στο στόμα Παύλο Πολάκη, μάλλον τον μάλωσαν από την Κουμουνδούρου και άλλαξε τη φωτογραφία του, στο facebook. Όλα έχουν δύο όψεις.

*Του είπαν του Γιάννη Μανιάτη, μία, δύο, τρεις φορές, ότι θα μπει στην Κυβέρνηση, αλλά τελικά δεν τον έβαλε ο Μητσοτάκης. Το αποφάσισε λοιπόν και πήγε στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, για να έχει τουλάχιστον αυτή την πόρτα ανοικτή.

*Δύσκολο πάζλ έχει να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ηθοποιό, πρώην Δήμαρχο και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, Απόστολο Γκλέτσο. Υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι αυτή τη φορά ή υποψήφιος βουλευτής; Ο ίδιος – όπως μαθαίνω – κλείνει προς το βουλευτιλίκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως;

*Άλλοι θέλουν να μετακομίσουν από την Ελλάδα στις Βρυξέλλες και άλλοι από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα. Στη δεύτερη κατηγορία είναι η Ευρωβουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, η οποία ψάχνεται για να είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη. Τι είναι όμως αυτό που την κάνει να επιδιώκει να εγκαταλείψει τας Βρυξέλλας;

*Αναρωτιέμαι. Στις δημοσκοπήσεις που έγιναν 20 -25 Αυγούστου με τον κόσμο στις παραλίες, θα πρέπει να δώσω βάση; Μπα, δύσκολο. Θα περιμένω τις δημοσκοπήσεις μετά τον ανασχηματισμό και κυρίως μετά την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.