Ο Άγγελος Συρίγος και η δεξαμενή δεξιότερα της δεξιάς

Ο Άγγελος Συρίγος και η δεξαμενή δεξιότερα της δεξιάς

Για όλα τα πράγματα υπάρχει μία εξήγηση, όπως για παράδειγμα για τη στάση που κράτησε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στο Πολυτεχνείο και αν αυτό έριξε τη Χούντα, όπως και στους επαναστάτες που τραγουδάνε στις ταβέρνες.

Άραγε τυχαία προχώρησε σε αυτή την εμπρηστική κίνηση ο κ. Συρίγος; Προφανώς όχι, γιατί όταν είσαι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δύσκολα υποπίπτεις σε τέτοια λάθη.

Κοιτώντας την ανθρωπογεωγραφία της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Αθήνας όπου εκλέγεται και ο κ. Συρίγος, είναι εμφανές ότι απευθύνεται στο πολύ δεξιό κοινό, όπως και στο κοινό που είναι δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είναι μια καλή δεξαμενή σταυρών.

Το 2019 είχαν εκλεγεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Θανάσης Πλεύρης,  ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Άγγελος Συρίγος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Φωτεινή Πιπιλή.

Από τους παραπάνω, δεν βρίσκεται στο ρόστερ της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος μετά τη διαγραφή του αφήνει χώρο στους δεξιότερους ψηφοφόρους, το οποίο μπορεί να πλησιάσει ο κ. Πλεύρης και πλέον πολιορκεί και ο κ. Συρίγος.

Αν μάλιστα στους νυν βουλευτές προσθέσετε νέες υποψηφιότητες όπως του υφυπουργού Πολιτισμού, Ν. Γιατρομανωλάκη, του αντιδήμαρχου Χρήστου Τεντόμα, της Άννας Ροκοφύλλου, της τηλεδικηγόρου Εβίτας Βαρελά και αρκετούς ακόμα, τότε η μάχη θα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Θα γίνει δε ακόμα πιο σκληρή η αναμέτρηση καθώς θα χαθεί μία έδρα στην Α΄ Αθήνας ένεκα αποδήμων και πιθανά μία έδρα για τη Νέα Δημοκρατία λόγο ποσοστών.

Αναμφισβήτητα λοιπόν ο Άγγελος Συρίγος προσπαθεί μέσα από τις άναρθρες κορώνες του, να εξασφαλίσει την επανεκλογή του.