Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
21.4 C
Athens

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις, είναι να ρωτάς

Share

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Ομολογώ ότι κάτι με την Μισέλ της ΝΔ, κάτι με τον πρώην ταμία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι με τον απόηχο του Τσίπρα, κάτι με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Λοβέρδου, κάτι με τη φρέσκια δημοσκόπηση, γενικά πήρε λίγο τα πάνω του το πολιτικό σκηνικό, έτσι ώστε να μην πλήττουμε και με τη σειρά μου να έχω τροφή συγγραφής. Είμαι έτοιμος λοιπόν και ξεκινώ.

*Σας έγραψα πριν από τέσσερεις μέρες σχετικά με την ανακοίνωση του κόμματος του Λοβέρδου μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και είχα συμπληρώσει. «Για όσους ψάχνετε το όνομα, για να προσανατολιστείτε σας παραπέμπω στο πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό!». Είδατε λοιπόν που σας τα είχα πει. Επίσης πριν από πέντε μέρες σας είχα γράψει ότι «η Renew Europe του Μακρόν, η τρίτη μεγαλύτερη από τις επτά πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ποιον θα βρεθεί κοντά; Σημειώνω ότι σε ελεύθερη μετάφραση το Renew σημαίνει νέο ξεκίνημα!» Κρατήστε το λοιπόν και αυτό.

*Συναντήθηκα με τους νόμους της φύσης και παρατήρησα μία πίεση από την Κυβέρνηση προς τα fund που χειρίζονται τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε τα εξυπηρετούμενα δάνεια να επιστρέψουν εκεί που ξεκίνησαν, δηλαδή στις τράπεζες.

*Άκουσα καλά ότι ο εισαγγελέας θα καλέσει τον Κοντονή μετά τις βόμβες που έριξε χθες σχετικά με το παραϋπουργείο στο οποίο ήταν Υπουργός;

*Μιας και η Βούλα Κεχαγιά ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη, οφείλω να σας πω ότι είναι «παιδί» του Νίκου Παππά από την μακρινή εποχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

*Από την Κρήτη, την πατρίδα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έμαθα ότι θέλει να έχει από έναν υποψήφιο που έχει ως βάση το Λασίθι, τα Χανιά και το Ρέθυμνο και δύο από το Ηράκλειο. Έτσι, προκύπτουν ο Λευτέρης Καρχιμάκης (γιος του Μιχάλη Καρχιμάκη), με έδρα το Λασίθι, η Μαρία Δαφέρμου από τα Χανιά, με βάση το Ηράκλειο η Έφη Κουτεντάκη και ο Γιάννης Κουράκης (αν όχι ο ίδιος τότε ο γιός του), ενώ από το Ρέθυμνο περιμένουν την απάντηση του Βασίλη Σκουντή, ο οποίος αν τελικά απαντήσει αρνητικά, τότε θα έχει δυσκολίες ο Ανδρουλάκης στο συγκεκριμένο Νομό!

*Από τα Χανιά πάω στη Λάρισα, όπου μου προκύπτουν τρεις παρακαλώ υποψήφιοι και κάτι δεν μου αρέσει εδώ. Οι τρεις, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Νίκος Τσιλιμίγκας και η Μαρία Γαλλιού! Τυχαίο; Μπα, δεν νομίζω!

*Τελειώνω με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και σας λέω ότι έκλεισε οριστικά η υποψηφιότητα  της Μαρίας Καρακλιούμη, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν μία πιο …επαγγελματική ματιά στις δημοσκοπήσεις!

Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε τελικά να μας πει αυτά που λίγο πολύ τα ξέραμε, ενώ δεν είπε κάποια (και όχι όλα) από αυτά που ξέρουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

*Νέο σήμα και νέο σύνθημα. Αυτά είναι που ψάχνουν στη Νέα Δημοκρατία για να τα παρουσιάσουν στο συνέδριό του. Τα ίδια ψάχνω να βρω και γω για να τα αποκαλύψω.

*Βρέθηκα νοητά στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στο κτήριο της ΕΡΤ, όπου άκουσα ένα νέο ήχο στη λογική tik tok, tik tok και άκουσα επίσης έναν ήχο σε ξένη γλώσσα, μάλλον στο αγγλικά!

*Στο Βελοπουλέϊκο υπήρξε μια ανησυχία μετά το video του Λοβέρδου, φοβούμενοι ότι θα ασχοληθεί πολύ με τους πρόσφυγες και θα τους πάρει πατριωτικούς ψήφους!

*Σχετικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος Επίτροπός μας, σας λέω ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ανάμεσα στον Μητσοτάκης και τον Σχοινά, με τον Μαργαρίτη να λέει, «Το μέλλον μου είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού». Σημειώνω ότι δεν έχει υπάρξει Επίτροπος με δεύτερη θητεία και μάλλον το θέμα θα λυθεί την Πέμπτη εκτός έδρας, καθώς θα βρεθούν στο Βουκουρέστι ο Μητσοτάκης, ο Σχοινάς και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που στηρίζει τον Μαργαρίτη.

*Από τη δημοσκόπηση χαστούκι στον Τσίπρα που παρουσίασε η Pulse στον ΣΚΑΪ, χαμογέλασε το Μαξίμου καθώς είδε ότι το 86% είπε ότι θα πάει να ψηφίσει, κάτι που το θέλουν πολύ, ενώ δυσκολίες ένοιωσε ο Πιερρακάκης, καθώς από το 52% που έβλεπε το Ν/Σ για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια προς τη σωστή κατεύθυνση, το 32% από αυτούς είπε (στον Πιερρακάκη), ότι θέλει βελτιώσεις.

*Με τις ίδιες κάρτες της Pulse για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια  πρέπει να μπερδεύτηκε και ο Ανδρουλάκης, καθώς το 63% από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, με την υποσημείωση ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι χρειάζονται αλλαγές αλλά τελικά δεν θα το ψηφήσει, τη στιγμή που ο κόσμος το θέλει με βελτιώσεις!

*Συναντήθηκα τηλεφωνικά σε διαφορετικούς χρόνους με τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μου είπαν ότι στόχος του Μαξίμου είναι να πάρει ο Λοβέρδος περίπου 1,5% από το ΠΑΣΟΚ και ο Κόκκαλης 1% πάλι από το ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε ο Ανδρουλάκης να μείνει στάσιμος και να μην αποκτήσει κάποια δυναμική! Και οι τρεις μου είπαν τα ίδια ακριβώς πράγματα κάτι που σημαίνει ότι ή το σενάριο είναι πραγματικό, αλλά έχουν και οι τρεις την ίδια πηγή ή τα διαρρέουν για να δικαιολογήσουν από τώρα χαμηλές επιδώσεις του Ανδρουλάκη. Διαλέξτε και πάρτε εκδοχή!

*Τοπικός παράγοντας από την Αιτωλοακαρνανία, σε κουβέντα που είχαμε για την «έλλειψη» Σπ. Λιβανού, Γ. Βαρεμένου και Δ. Κωνσταντόπουλου, στάθηκε μόνο στον πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι, «Ο Κωνσταντόπουλος ανήκει στην πεντάδα των Βουλευτών, οι οποίοι μετά τον εμφύλιο, εργάσθηκαν και πρόσφεραν στην ανάπτυξη της περιοχής». Για να το λέει, κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμένα.

*Κουίζ: Αν, λέω αν, το ξυλόλιο (το οποίο είναι εύφλεκτο υλικό και χρησιμοποιείται για τη νοθεία καυσίμων), βρισκόταν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη, ποιος ή ποιοι θα το παραλάμβαναν;

 

διαβάστε περισσότερα

Ας πάει κι αυτό το φίλημα με το «Χριστός Ανέστη»

0
Την καλημέρα μου φίλες και φίλοι αναγνώστες. Χθες είχαμε το βράδυ των δημοσκοπήσεων και φάνηκε ότι ο Τραμπ έδωσε μια μικρή ανάσα στην Κυβέρνηση...

Επικαιρότητα