«Ο κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν έρχεται προς τα εμάς»

«Ο κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν έρχεται προς τα εμάς»

Συζητώντας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πέρασαν  τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς στην περιφέρεια τους, μας είπαν ότι «ο κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν έρχεται προς τα εμάς».

Στο ερώτημα «γιατί δεν σας έρχονται;», απέφυγαν να απαντήσουν, παίρνοντας διάφορες εκφράσεις στο πρόσωπό τους και μόνο ένας μας είπε με νόημα. «Έχουμε και τις ψηφοφορίες για την εκλογή του Αλέξη, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής».

Οι απαντήσεις στο «ο κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν έρχεται προς τα εμάς» είναι πολλές, υπάρχουν όμως δύο βασικές τις οποίες συναντάμε διαρκώς στην κοινωνία και οι οποίες έχουν γίνει βαρίδια στα πόδια του Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ και η κυβερνητική συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο. Μια συνεργασία που δύσκολα θα βγάλει από πάνω του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς φροντίζουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι να την θυμίζουν στους πολίτες, που σίγουροι δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι.

Το δεύτερο βαρίδι για τον Αλέξη Τσίπρα είναι οι στενοί πολιτικοί συνεργάτες που έχει επιλέξει να έχει δίπλα του και να τους ακούει, πολιτικοί που δεν πείθουν τον απλό κόσμο, αλλά μόνο τους ψηφοφόρους τους, με αποτέλεσμα η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να αυξήσει τις εισροές της.

Προφανώς το πρώτο βαρίδι, προσπαθούν να το διώξουν από πάνω τους μέσα από την πρόταση για «Προοδευτική διακυβέρνηση». Για το δεύτερο βαρίδι όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας.