Ο Κυρ. Μητσοτάκης και το εργαλείο Αυτοδιοίκηση

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και το εργαλείο Αυτοδιοίκηση

Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνοντας προς τις εκλογές, είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένας από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας.

Σε διαδοχικές συναντήσεις με δημάρχους έχει προχωρήσει το τελευταίο τετράμηνο ο Πρωθυπουργός, προσκαλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου,

  • τον Μάρτιο τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας,
  • τον Μάιο τους Δημάρχους 33 μικρών ορεινών δήμων και
  • πριν λίγες ημέρες τους Δημάρχους 42 μικρών νησιών.

Έργα, master plan, μέτρα στήριξης και σχέδια χρηματοδότησης ήταν το βασικό μενού σε όλες τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους από όλη την Ελλάδα, συναντήσεις που προφανώς εντάσσονται στην «κρυφή» προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει, σε συνδυασμό με το ότι οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα είναι γαλάζιοι.

Τα ανοίγματα όμως στα οποία προχωρά ο Πρωθυπουργός προς άλλους πολιτικούς χώρους (χαρακτηριστική η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ1), προφανώς έχουν ως αποδέκτες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους Δημάρχους των μικρών νησιών είναι πολύ χαρακτηριστική, σηματοδοτώντας τα ανοίγματα στα οποία προχωρά και θα προχωρήσει.

«Θα στηρίξουμε τον κάθε δήμαρχο, την κάθε δήμαρχο, που θα τολμήσει να βγει μπροστά και να καινοτομήσει», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, φωτογραφίζοντας προφανώς συνεργασίες με Δημάρχους, που σήμερα δεν βρίσκονται στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ή είναι στις παρυφές του!