Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Ο μουτζούρης: Ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια

Share

Συζητούσα με φίλο (ο οποίος παρά τα δύσκολα χρόνια έχει παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ), για τον Νίκο Ανδρουλάκη και ήρθε στο μυαλό μου ο μουτζούρης, ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια Δείτε λοιπόν ποια είναι η διαδικασία του παιχνιδιού: Αφού ανακατέψουμε καλά, μοιράζουμε όλη την τράπουλα στους παίχτες έτσι ώστε όλοι να έχουν των ίδιο αριθμό φύλλων. Κάθε παίχτης αφαιρεί από τα φύλλα που έχει στα χέρια του τα ζευγάρια, δηλαδή, 2 Άσσους 2 δυάρια 2 τριάρια κ.τ.λ. Τα υπόλοιπα τα κρατάμε στο χέρι σαν βεντάλια έτσι ώστε να μπορεί ο άλλος παίχτης να διαλέξει, χωρίς να τα βλέπει, ένα από αυτά. Ο πρώτος παίχτης τραβάει ένα φύλλο από αυτόν που κάθετε στα αριστερά του, αν κάνει ζευγάρι το νέο χαρτί με κάποια από τα δικά του τότε τα ρίχνει, αλλιώς τα κρατάει και συνεχίζει ο επομένως που είναι στα δεξιά του. Όποιος ζευγαρώσει όλα τα φύλλα του βγαίνει από το παιχνίδι. Όποιος μείνει τελευταίος με τον Ρήγα Μπαστούνι (τον Μουτζούρη) στο χέρι του είναι ο χαμένος, και οι υπόλοιποι παίχτες αποφασίζουν την ποινή του.

*Γ. Οικονόμου: «Το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπως γνωρίζετε, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι». Αγαπητέ μου Εκπρόσωπε, αναφέρεστε στον Τζαβάρα, τον Μπουτσικάκη, την Μαρτίνου… Ποιοι ακριβώς απαρτίζουν, «Το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας»;

*Ο κυρ Αλέκος – όχι του Ζαμπέτα, αλλά του Τσίπρα – Φλαμπουράρης, όπως σας έχω ξαναγράψει δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση της απόσυρσης του κυρ Αλέκου είναι οριστική και πλέον μπορεί να βρεθεί σε κάποια τιμητική θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

*Την τιμητική θέση στο Επικρατείας θέλει και ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα – και όχι μόνο – συμπορευόμενος με τη «φθήνια».

*Έχω ακούσει και έχω ακούσει, έχω μάθει και έχω μάθει για τα ποσοστά που πετάνε στον αέρα, αλλά όταν με ενημέρωσαν για τον «κύριο 27%» τα έχασα. Είπαμε, 5%, 7%, άντε 10%, αλλά 27%!!!

*Αν καλά έμαθα, πρώην Υπουργός ενδιαφέρεται να γίνει Δήμαρχος και παράλληλα κουβεντιάζει με εφημεριδά δημοσιογράφο για να δημιουργήσουν ενημερωτικό site με προσανατολισμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να δούμε. Θα βρεθούν τα money;

*Κοίτα ρε φίλε πως αλλάζουν οι καιροί. Το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, στον Νότιο Τομέα βλέπει ότι δεν τραβάει ο Ξεκαλάκης που είναι δικό τους παιδί, με αποτέλεσμα να στηρίζουν τον Χρηστίδη, για να μην βγει η εχθρός Τόνια Αντωνίου!

*Μαθαίνω ότι ένα ερώτημα που θα τεθεί σε δημοσκοπήσεις είναι το: «Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα πάρει πάνω ή κάτω από το ποσοστό 31,9% που είχε πάρει το 2019;». Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα, σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Αν τελικά μπει αυτό το ερώτημα σε δημοσκόπηση, πιστεύω ότι για λόγους δεοντολογίας θα τεθεί και για τη Νέα Δημοκρατία! Το ίδιο ερώτημα για το ΠΑΣΟΚ στις δεύτερες εκλογές, μπορεί να δώσει τροφή για προβληματισμό.

*Το ότι ο Πειραιάς δεν θέλει τον Πατούλη είναι γνωστό. Το ενδιαφέρον είναι ότι το mediaκό σύστημα Πειραιά, «πούλησε» πρώτο τον Παχατουρίδη, στη συνέχεια τον Σγουρό και πρόσφατα τον Ιωακειμίδη. Who΄s next?

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα