Ο νόμος του Νεύτωνα και η τσουλήθρα

Ο νόμος του Νεύτωνα και η τσουλήθρα

Καλημέρα καλοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες. Μετρώντας σας λέω ότι μας έχουν μείνει 31 και σήμερα μέχρι τις εκλογές και σήμερα ξεκινώ με Νεύτωνα. Με βάση τον τρίτο από τους τρεις νόμους του Νεύτωνα που αποτελούν τη βάση της Κλασικής Μηχανικής, όταν κάποιος έχει μπει στην τσουλήθρα και έχει ξεκινήσει η κατηφόρα, σίγουρα θα φτάσει μέχρι κάτω, στο τελευταίο σημείο. Τρόπος να σταματήσεις στη μέση της τσουλήθρας (πολύ περισσότερο να γυρίσεις πίσω), δεν υπάρχει.

*Είχα δει το Amper Alert με το οποίο τρολάρουν την εξαφανισμένη Πόπη του ΣΥΡΙΖΑ και περίμενα χθες να την δω να συνοδεύει τον – μέχρι να πιει όλο το ποτήρι με το κώνειο – Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά τίποτα. Πήγε πρώτος και περπάτησε μόνος. Ρε μπας και συμβαίνει κάτι με τη Πόπη;

*Ισχύει ότι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα έχει απευθυνθεί σε ειδικούς εκλογολόγους, έτσι ώστε να του πουν πόσες ψήφους πρέπει να στείλουν από άλλο κόμμα στο κόμμα που ήταν υποψήφιος, με αποτέλεσμα να βγάλουν και δεύτερο βουλευτή στον Βόρειο Τομέα; Απίστευτο μου ακούστηκε!

*Οφείλω να σας το πω, έτσι ώστε να πάρετε ανάλογα τις αποφάσεις σας. Σε περίπτωση που η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπει στη Βουλή, ως πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα έχει το δικαίωμα να παίρνει το λόγο όποτε θέλει και να μιλά όση ώρα θέλει. Αποφασίστε ότι θέλετε!

*Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκα ότι το 2019 μετά την ήττα στις εκλογές ο Αλέκος Φλαμπουράρης έδωσε εντολή (προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολή), να σταματήσουν οι συζητήσεις περί αυτοκριτικής «για να προχωρήσουμε μπροστά». Ρε λες να έχουμε σήμερα επανάληψη του ίδιου έργου ή θα ακούσουμε κάτι περί αυτοκριτικής;

*Και κάτι ακόμα. Ο – μέχρι να πιει όλο το ποτήρι με το κώνειο – Πρόεδρος επικοινώνησε με τον Καγκελάριο Σολτς για να τον ενημερώσει σχετικά με το τι ακριβώς θα κάνει στις δεύτερες εκλογές; Πάντως οι Ευρωσοσιαλιστές άλλα είχαν στο νου τους πριν τις εκλογές και άλλα μετά τις εκλογές. Αγάπησαν ξανά τον Ανδρουλάκη.

*Επί τη ευκαιρία ενημερώνω τους ΠΑΣΟΚους ότι την Κυριακή πριν την ορκωμοσία των Βουλευτών, θα μαζευτούν καμιά 500αριά άτομα (Κεντρική Επιτροπή, Βουλευτές, Υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα κλπ), για να τα πουν και να σημάνουν την έναρξη του καινούργιου προεκλογικού αγώνα.

*Ως δημοσιογράφος έψαξα και μέτρησα τους συναδέλφους δημοσιογράφους που μπήκαν στη Βουλή. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι πέρασαν το κατώφλι του Κοινοβουλίου 24 δημοσιογράφοι (χωρίς εμένα).

*Ερώτημα που μου έστειλαν από την Βόρεια Ελλάδα. «Που βρίσκει τα λεφτά ο δάσκαλος που είναι πρόεδρος κόμματος και κερνάει αβέρτα στα καφενεία;», συμπληρώνοντας ότι, «Οι super Ορθόδοξοι του Βορρά είναι όλοι στο πλευρό του δάσκαλου…»!

*Την ήττα Σκανδαλίδη από τον Γερουλάνο την χρεώνουν στην ανανέωση που είχε κάνει σημαία ο Ανδρουλάκης.

*Να μου το θυμηθείτε. Στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προδιαγεγραμμένη, ο Πολάκης ο Χανιώτης θα δημιουργήσει κόμμα του 3%. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος, που ο Παυλής μετά την σκληρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να παίζει στον ίδιο σκοπό τη λύρα του στα social media.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους για τα καλά. Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γιαννακούρα στην Αρκαδία (ο οποίος έβγαλε την ψυχή του Κωνσταντινόπουλου μέχρι να εκλεγεί), είναι η αιτία της ρήξης.

*Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν παντού εχθρούς, έχουν αναλογιστεί ότι συνεχώς δημιουργούν παντού εχθρούς; Μα στον επιχειρηματικό, μα στον τραπεζικό, μα στον εκδοτικό, μα στον δημοσκοπικό, μα στον δημοσιογραφικό κόσμο, μα, μα, μα, διαρκώς χτίζουν εχθρούς. Μήπως τώρα πρέπει να θυμηθούν τον Πολάκη που μίλαγε για «βοθροκάναλα» ή που έλεγε «Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη» ή τον Σπίρτζη που ενημέρωσε ότι «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο», για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τους κατά φαντασίαν εχθρούς;

* Απογοητευμένος πρώην Υπουργός μου είπε. «Στις σχολές Πολιτικών Επιστημών και Επικοινωνίας, θα πρέπει να διδάσκουν την προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ως παράδειγμα προς αποφυγή». Όλοι με έναν καλό λόγο στο στόμα είναι μετά το στραπάτσο του ΣΥΡΙΖΑ.

*Στην ενδοοικογενειακή μάχη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, η Λίτσα Κουρουπάκη (3.037 σταυροί) επικράτησε του ξαδέλφου της Τάσου Κουρουπάκη (2.932 σταυρούς), παρά τη στήριξη που είχε ο ξάδελφος από τη Χαριλάου Τρικούπη και την Περιφέρεια Κρήτης. Πάντως το σόι διπλασίασε τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά.

*Μου ήρθε στο μυαλό – και με αυτό κλείνω – η κουβέντα που είχα με τον Σκουρλέτη όταν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε πρώτο χρόνο και μου είπε ότι το πιθανότερο θα εκλεγεί εκτός και αν ο Τσίπρας βάλει στο ψηφοδέλτιο τον …Κλούνεϊ! Τον Κλούνεϊ δεν τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο, αλλά «φύτεψε» την Λινού, με αποτέλεσμα να μείνει έξω και ο Σκουρλέτης και ο Ζαχαριάδης!