Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έθεσε ζήτημα για τις πολιτικές παρεμβάσεις από υπερβόρειους

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έθεσε ζήτημα για τις πολιτικές παρεμβάσεις από υπερβόρειους

Ένα ιδιαίτερο εκκλησιαστικό και όχι μόνο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος, όπου συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο,  τον  Σύμβουλο της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους Αλκιβιάδη Στεφανή, τους Βουλευτές Γιώργο Κουμουτσάκο και Γιάννη Αμανατίδη, καθώς και τον Διοικητή του Αγίου Όρους, Θανάση Μαρτίνο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανάμεσα στα άλλα εκκλησιαστικά θέματα, όπως η επίλυση του διαχρονικού προβλήματος της μονής Εσφιγμένου, έθεσε ζήτημα για τις πολιτικές παρεμβάσεις από υπερβόρειους, στη λογική του εθνοφιλετισμού.

Οι καλόγηροι από την πλευρά τους μιλούσαν για «ιστορικό», «σημαντικό» και «θεολογικό» κείμενο, το οποίο ανάγνωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Για την ιστορία σας λέμε ότι:

  • Ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν παρών στην υποδοχή καθώς και στη λειτουργία από τον κ. Βαρθολομαίο, όπου στη συνέχεια συναντήθηκαν στον καφέ που ακολούθησε.
  • Την ευθύνη για τα πάντα είχε ο Διοικητής του Αγίου Όρους Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος απολαμβάνει θετικών κρίσεων, καθώς στο παρελθόν είχε βοηθήσει το Άγιον Όρος με τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας.
  • Υπερβολική χαρακτηρίστηκε η φύλαξη του κ. Βαρθολομαίου και των προσκεκλημένων, με συνδρομή μέχρι και ΟΥΚ.