Ο πρωθυπουργός επέκτεινε ξανά το «τελευταίο μίλι» του

Ο πρωθυπουργός επέκτεινε ξανά το «τελευταίο μίλι» του

Τα μπρος πίσω της κυβέρνησης συνεχίζονται σε ότι αφορά την πανδημία, τους εμβολιασμούς και τα μέτρα. Αυτή τη φορά η μετάλλαξη Δέλτα έχει ζορίσει πολύ τους λοιμοξιολώγους, οι οποίοι με τη σειρά τους πιέζουν την κυβέρνηση, έτσι ώστε να περισώσουν τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας.

Ο Πρωθυπουργός, αναγκάσθηκε χθες να αναιρέσει τον εαυτό του, να ξεχάσει τη φράση  «αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας» και να δώσει μήκος στο «τελευταίο μίλι» του.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει μεγάλη δυσκολία όταν ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα, γιατί αυτά δεν αρέσουν στους Έλληνες που πήραν το μισό ελευθέρας και πέταξαν τις μάσκες τρέχοντας στις παραλίες και τα beach bar. Πολύ περισσότερο δε, θα ενοχληθούν οι τουρίστες, που νομίζουν ότι θα έρθουν στη χώρα του ήλιου, της θάλασσας, της ανεμελιάς, και της διασκέδασης.

Οι δηλώσεις – προβλέψεις των λοιμοξιολώγων είναι τουλάχιστον δυσοίωνες, αν όχι εφιαλτικές και εδώ έρχεται το ερώτημα αν η κυβέρνηση θα αναλάβει το ρίσκο μίας νέας υγειονομικής καταστροφής, προσπαθώντας να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού, εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθώντας να γράψει επιλόγους, συνεχώς κάνει προλόγους σαν τον χθεσινό, για το τι περιμένει τον κόσμο.

Μετά τις αποφάσεις και τις διαταγές που έδωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης, οι εμβολιασμένοι, οι ανεμβολίαστοι, οι μαγαζάτορες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι εργαζόμενοι στην υγεία και τον τουρισμό, όλοι οι Έλληνες που έχουν ανάγκη να κάνουν μια βουτιά ηρεμίας και ελπίδας στα γαλάζια μας νερά, για ακόμα μία φορά μούδιασαν.