Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

Ο Ρίσι Σούνακ προκηρύσσει εκλογές στις 4 Ιουλίου

Share

Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει την ημερομηνία εκλογών έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ 10 μετά από μήνες εικασιών

Ο Rishi Sunak προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου καθώς ο Sir Keir Starmer δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα για αλλαγή».

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο έθνος υπό την καταρρακτώδη βροχή, καθώς πάλευε ενάντια στον εκκωφαντικό ήχο του “Things Can Only Get Better” που έπαιζε στο παρασκήνιο – η επιτυχία της δεκαετίας του ’90 που έγινε γνωστός ως ύμνος των Νέων Εργατικών κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκστρατείας του Τόνι Μπλερ.

Με ένα βρεγμένο κοστούμι, είπε ότι ο βασιλιάς δέχθηκε το αίτημά του για διάλυση του κοινοβουλίου και υποσχέθηκε να «παλέψει για κάθε ψήφο» τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ένδειξη ότι η ασφάλεια και η οικονομία θα αποτελέσουν βασικά πεδία μάχης, ο κ. Σουνάκ είπε: «Αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν τη στιγμή που ο κόσμος είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι ήταν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Ο Sir Keir Starmer δήλωσε «ήρθε η ώρα για αλλαγή» και είπε στους Βρετανούς να «ψηφίσουν τους Εργατικούς» ως απάντηση στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Είπε: «Με τη δύναμη της δημοκρατίας μας, η εξουσία επιστρέφει σε εσάς. Μια ευκαιρία να αλλάξετε προς το καλύτερο το μέλλον σας.

«Θα είναι μια μακρά εκστρατεία, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Αλλά ανεξάρτητα από το τι άλλο ειπωθεί και γίνει, αυτή η ευκαιρία για αλλαγή είναι το αντικείμενο αυτών των εκλογών».

https://www.independent.co.uk

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα