Ο τουρισμός σκοντάφτει στην Πλατεία Συντάγματος

Ο τουρισμός σκοντάφτει στην Πλατεία Συντάγματος

Πολύ κουβέντα, πολύς ντόρος, πολλά λεφτά για τον Μεγάλο Περίπατο, που δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα και στη συνέχεια πήγε …περίπατο!

Τον μεγάλο περίπατο ήρθε να αντικαταστήσει το μεγάλο σχέδιο (με τα επίσης πολλά χρήματα), που θα αλλάξει την εικόνα της Πρωτεύουσας.

Ποια είναι όμως η πραγματική εικόνα της πρωτεύουσας που βλέπει ο πολίτης και κυρίως ποια είναι η εικόνα που βλέπει ο τουρίστας;

Πουλάμε συνέχεια τον τουρισμό μας και ο Γάλλος, ο Άγγλος ή ο Γερμανός, έρχονται στην Αθήνα και βλέπουν στην καρδιά της πόλης, στο Σύνταγμα, ένα γιαπί. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι για τον τουρίστα ένα φτηνό εργοτάξιο.

Οι Αθηναίοι ενώ ακούν συνέχεια εξαγγελίες για πράσινη πλατεία, σκιές και δέντρα, βλέπουν γύρο τους λαμαρίνες, σκόνη και σπασμένα πεζοδρόμια.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι το κέντρο της πόλης δεν μπορούν να το επισκεφθούν τα άτομα με αμαξίδιο, καθώς είναι δύσκολη η προσβασιμότητα.

Η πρωτεύουσα είναι ο καθρέφτης μιας χώρας, για αυτό ας αφήσουν τα παχιά λόγια και ας φροντίσουν άμεσα να παραδώσουν το Σύνταγμα, την Πανεπιστημίου, την πλατεία Κολωνακίου και πολλά ακόμα ιλουστρασιόν έργα.