Οι αναποφάσιστοι και η σκόνη στα άκρα της δεξιάς

Οι αναποφάσιστοι και η σκόνη στα άκρα της δεξιάς

Συζητήσαμε με δημοσκόπους για να μας δώσουν τη δημοσκοπική εικόνα μετά το φλογερό καλοκαίρι και την ΔΕΘ και οι περισσότεροι καταλήγουν ότι θα έχει μια μικρή απώλεια η Νέα Δημοκρατία, με μικρά κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως μέσος όρος θα μπορούσε να είναι απώλεια περίπου 3% για την Κυβέρνηση μετά τις φωτιές και στη συνέχεια πήρε πίσω περίπου το 1,5% μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει μια άνοδο της τάξης του 0,5%, με τα υπόλοιπα κόμματα να κινούνται +/- 0,5% από τις γνωστές τους επιδόσεις.

Η δεξαμενή των αναποφάσιστων και των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων έχει αυξηθεί, με πολύ …σκόνη στα άκρα της δεξιάς, σκόνη η οποία όμως δεν φαίνετε να κάθετε σε κανένα κόμμα.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βρουν οι δημοσκοπήσεις από πού φεύγουν και που πάνε οι αναποφάσιστοι, καθώς επίσης, τι κοινό έλκουν τα άκρα.

Στα άκρα της αριστεράς δεν υπάρχουν μεταβολές με τα υπάρχοντα σχήματα να κινούνται πέριξ του 1%.

Το Κοινοβουλευτικό κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, κινείται πέριξ του 3%, κάτι που σημαίνει ότι την ώρα της πόλωσης των εκλογών και τη λογική της «χαμένης ψήφου» που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜΕΡΑ25, θα κινδυνεύσει να μείνει εκτός Βουλής.