Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Οι διεργασίες για τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Share

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες σχετικά με τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα πεδίο στο οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει το πάνω χέρι και αυτή τη φορά, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ξεκινώντας από την  Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) όπου η αριθμητική είναι εύκολη, όλα δείχνουν ότι για ακόμα μία φορά Πρόεδρος της ΕΝΠΕ θα παραμείνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συμφωνία η οποία είχε επιτευχθεί πολύ πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ερχόμαστε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όπου μετά την εσωκομματική διαμάχη ανάμεσα στους Λάζαρο Κυρίζογλου και Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η Νέα Δημοκρατία είχε καταλήξει στον Δήμαρχο  Αμπελοκήπων-Μενεμένης, αν και κυκλοφορούν οι φήμες ότι δεν θα ολοκληρώσει την πενταετή θητεία του δίνοντας τα δύο τελευταία χρόνια στον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την Προεδρία της ΚΕΔΕ θα διεκδικήσει και ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, για λογαριασμό της Προοδευτικής πλευράς, καθώς όλα δείχνουν ότι εκτός από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ θα έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η αριθμητική είναι σαφώς με την πλευρά Κυρίζογλου και μετά την ξαφνική και ανέλπιστη νίκη Δούκα εις βάρος του Κ. Μπακογιάννη, έχει αναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να είναι πολύ προσεχτική. Σίγουρα πάντως θα δώσει επιπλέον πολιτικούς πόντους στον Χάρη Δούκα.

Επόμενη στάση κάνουμε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), την μεγαλύτερη Περιφερειακή Ένωση της χώρας, όπου όλα δείχνουν ότι Πρόεδρος θα επανεκλεγεί ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος είναι αρεστός στην πλειοψηφία των εκλεκτόρων. Αντίπαλός του θα είναι ο Δήμαρχος Ταύρου – Μοσχάτου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, με τη διαφορά ότι όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει στην ΠΕΔΑ το μοντέλο Δούκα. Παρά το ότι δήμαρχοι όπως ο Γιώργος Κουτελάκης (Νέα Σμύρνη) και η Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου) θέλουν τη συνεργασία με τον κ. Ευθυμίου, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν μοναχική πορεία, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι έχουν βρει 13 εκλέκτορες, έτσι ώστε να πάρουν μία έδρα.

Κόντρες υπάρχουν και σε άλλα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), που ασχολείται με τη διαχείριση απορριμμάτων, ο ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά) που ασχολείται με το περιβάλλον, καθώς και ο ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας), όπου υπάρχει μια γερή μάχη ανάμεσα στον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρο Τσίρμπα.

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα