Οι ίσες αποστάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

Οι ίσες αποστάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αποφεύγει να μιλήσει για Προοδευτική Διακυβέρνηση, ως επίσης αποφεύγει να πάρει θέση για κυβερνητικές συνεργασίες.

Προφανώς ο κ. Ανδρουλάκης επενδύει στην αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, έχοντας ως στόχο τη μελλοντική επικράτηση στο χώρο της Κεντροαριστεράς ή του προοδευτικού Κέντρου.

Για να πετύχει κάτι τέτοιο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να μην βιαστεί, επενδύοντας στη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στην τακτική που θα ακολουθήσει, στη στήριξη από τα ΜΜΕ και τέλος στην κακή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στις ερχόμενες εκλογές.

Ένα καλό εκλογικό ποσοστό του ΚΙΝΑΛ (13% – 15%), σε συνδυασμός με ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ (πέριξ του 20%), αυτόματα θα κάνει τον Νίκο Ανδρουλάκη το νέο φρέσκο, άφθαρτο πρόσωπο, που θα πλασαριστεί ως ο νέος Τσίπρας.

Σε ένα τέτοιο το σενάριο –διόλου απίθανο – το ΚΙΝΑΛ θα το βόλευε η διεξαγωγή διπλών εκλογών, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη στις δεύτερες εκλογές.

Η πορεία του ΚΙΝΑΛ από δω και πέρα θα είναι στη λογική των «ίσων αποστάσεων» από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική και καταθέτοντας προτάσεις προς την Κυβέρνηση, προσπαθώντας να επαναπατρίσει όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και κινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.