Οι πολίτες αναζητούν αυτό που τους προσελκύει, αυτό που θα τους γοητεύσει

Οι πολίτες αναζητούν αυτό που τους προσελκύει, αυτό που θα τους γοητεύσει

Με την επικαιρότητα να έχει προσαρμοστεί πλήρως στον πόλεμο στην Ουκρανία, είχαμε την άνεση χρόνου να παρατηρήσουμε τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, σε ότι αφορά στα πολιτικά ευρήματα.

Παρατηρήσαμε λοιπόν ότι:

Η έρευνα έχει πραγματοποιηθεί λίγο μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει επιδράσει στους δείκτες που αφορούν την πρόθεση ψήφου. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι διαχρονικά οι εισαγόμενες κρίσεις, σε πρώτο χρόνο «βοηθούν» την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε άνοδο κατά 1% και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρόταση μομφής έφερε πόλωση και αύξησε τη συσπείρωση των δύο μονομάχων.

Το ΚΙΝΑΛ δείχνει ότι σταθεροποιείται πέριξ του 15%, παρά τις επιθέσεις που έχει δεχθεί και από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την πρόταση μομφής, αντίστοιχα υπάρχει άνοδος και των δύο πολιτικών αρχηγών, Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης έχει μπει για τα καλά και σταθεροποιείται στους εκφραστές του Κέντρου, μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα και ελάχιστα πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απλά συμπεράσματα

Μέσα από τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση μπορούν να προκύπτουν αβίαστα συμπεράσματα και ερωτήματα, όπως:

*Η Νέα Δημοκρατία είναι μία σταθερή πολιτική αξία, παρά τα προβλήματα με την πανδημία και πλέον με τα ενεργειακά τιμολόγια και την ακρίβεια.

*Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή.

*Αν βρεθεί ο «γκόμενος» ή «γκόμενα» που θα τους μαγέψει, τότε πιθανά να αλλάξουν τα πράγματα. Στην παρούσα φάση όμως δεν υπάρχει κάποιος ή κάποια, με τον Ν. Ανδρουλάκη να έχει απλά τον ρόλο του «μικρού» και του «καθαρού νέου».

*Οι πολίτες αναζητούν τι είναι αυτό που τους προσελκύει, τι είναι αυτό που θα τους γοητεύσει.