Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Οι προθέσεις του Πρωθυπουργού στον διάλογο με τους αγρότες

Share

Την αισιοδοξία της ότι οι διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των μπλόκων των αγροτών και το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών θα αποδώσουν καρπούς εκφράζει η κυβέρνηση.

«Εμείς διαβάσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών. Έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Υπενθυμίζω και τη στήριξη στο ρεύμα. Οπότε θα γίνει, νομίζω, ένας ουσιαστικός διάλογος αύριο. Είμαστε αισιόδοξοι… Η αισιοδοξία μας προκύπτει από το γεγονός ότι αντιλαμβάνεται ο αγροτικός κόσμος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ότι έχει απέναντί του μια Κυβέρνηση που έχει προχωρήσει σε πράξεις, δεν μένει μόνο στα λόγια, όπως έμεναν, ενδεχομένως, κάποιες άλλες Κυβερνήσεις στο παρελθόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

Η κυβέρνηση πρότεινε άμεσα λύσεις στον αγροτικό κόσμο και με τη συνέχιση του διαλόγου θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα εκτίμησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στη βουλή.

«Όσο και να προσπαθείτε να το αποδημήσετε η ΝΔ είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη με έρεισμα στους αγρότες. Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό κάθε αγρότη και κτηνοτρόφου. Ετοιμάζουμε 7 νέα νομοθετήματα. Μέσα στο 24. Περιμένετε να δείτε ολοκληρωμένο το όραμα μας πριν προβείτε σε άτοπη κριτική που θα σας εκθέσει», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση με το πρωθυπουργό οι αγρότες θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Στο τραπέζι του διαλόγου

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκεται η επιτάχυνση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, προκειμένου οι αγρότες να εισπράξουν ταχύτερα ζεστό χρήμα.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και σε συγκεκριμένες διευκολύνσεις στο ενεργειακό πεδίο με το βάρος να πέφτει κυρίως στην στήριξη των αγροτών από τη Θεσσαλία. Στο τραπέζι και η μάχη απέναντι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Παράλληλα από την κυβέρνηση χαράσσουν και ένα μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αλλαγή συγκεκριμένων σημείων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Οι προθέσεις του Πρωθυπουργού

Στο τραπέζι του διαλόγου από την πλευρά της κυβέρνησης θα βρεθούν:

οι παρεμβάσεις στην ενέργεια

η μεγαλύτερη έκπτωση στο ρεύμα

το μέτρο – «έκπληξη»

η επιτάχυνση των δόσεων του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ξεκινήσει, με πρωτοβουλία της Ελλάδας και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του κ. Αυγενάκη, το προηγούμενο διάστημα, να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο των χωρών του Νότου για περισσότερα κονδύλια γιατί έχουν υποστεί μεγαλύτερο πλήγμα από την κλιματική κρίση. Και εκεί οι διαπραγματεύσεις από πλευράς της Ελλάδας θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Από πλευράς κυβέρνησης αύριο μαζί με τον πρωθυπουργό, θα είναι οι συναρμόδιοι υπουργοί ο κ. Αυγενάκης, ο κ. Σκυλακάκης για τα θέματα ενέργειας, ο κ. Πετραλιάς για την οικονομία και βεβαίως ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή.

Παράλληλα, από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου θα συμμετέχουν η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Μπρατάκος, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, ο κ. Παπασταύρου, ο κ. Βορίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Πηγή: ertnews.gr

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα