Οι σεισμικές δονήσεις του ΚΙΝΑΛ

Οι σεισμικές δονήσεις του ΚΙΝΑΛ

Μία ακόμη ημέρα αναταράξεων ήταν και η χθεσινή για το Κίνημα Αλλαγής, με το παρασκήνιο να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την θερμοκρασία και με κάποιους να φοβούνται ότι μπορεί να σπάσει το θερμόμετρο.

Σας δίνουμε διάφορα tips από την χθεσινή ημέρα.

*Ξεκινάμε με την υγεία της Φώφης Γεννηματά όπου οι γιατροί την έχουν ενημερώσει ότι θα παραμείνει στον Ευαγγελισμό όσο χρειαστεί, για να μην ρισκάρουν επιπλοκές. Θα υπάρχει εκτίμηση της υγείας της μέρα με τη μέρα, έτσι ώστε να αποφασίσουν το πότε θα πάει σπίτι της.

*Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, αποφάσισε μετά από πολύωρη συνεδρίαση, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα και υπογραφές μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ..

*Με ανάρτησή του ο υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε ότι έχει συγκεντρώσει «14.200 υπογραφές στήριξης μέχρι σήμερα», εξειδικεύοντας τις υπογραφές.

«Κατέθεσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας μου από μέλη του μητρώου του κόμματος. Για την υποψηφιότητα μου έχουν επίσης υπογράψει και άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες».

*Στην πρόταση που έκαναν σε πρώην Υπουργό, αρκετοί σύντροφοί του για να αναλάβει να ενώσει το ΚΙΝΑΛ, δεν του έγνεψε θετικά η Φώφη Γεννηματά.

*Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό «κίνημα» παρακίνησης του Γιώργου Παπανδρέου, με κάποια συστήματα (κυρίως πολιτικά-μιντιακά) να προσπαθούν να βάλουν χειρόφρενο στην επάνοδο Παπανδρέου στην πολιτική σκηνή.

*Έχουν ανάψει τα τηλέφωνα των λίγων βασικών συνομιλητών του κ. Παπανδρέου, στην προσπάθεια να τον πείσουν να κατέβει ως υποψήφιος.

*Σε περίπτωση που κατέβει ως υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο βασικός του πολέμιος εχθρός είναι και θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

*Κρητικιά Ηρακλειώκιτη μαχαιριά ρίχνει ο Κεγκέρογλου στον Ανδρουλάκη, στη λογική «ή εγώ ή αυτός».

*Από δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξει υποψήφιος με 45 υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή.

*Σε παρέμβαση μέσω Facebook προχώρησε ο πολύπειρος Χρήστος Πολυζωγόπουλος, παρέμβαση η οποία θα μπορούσε να έχει πολλές αναγνώσεις.

«Καλημέρα και καλό Σ/Κ

Η Πρόεδρός κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ δίνει μια δύσκολη μάχη και όλοι μας ευχόμαστε και πιστεύουμε πως θα βγει Νικήτρια.

Στο κίνημά μας συντελούνται διεργασίες και διαδικασίες που ηθικό θα ήταν να έχουν ανασταλεί λόγω της ξαφνικής ασθένειας της Προέδρου.

Γνώμη μου (την έχω εκφράσει προ καιρού σε στενό κύκλο  ότι αυτές οι εσωκομματικές εκλογές, λόγω πανδημίας, θα έπρεπε να μετατοπισθούν για μετά τις Εθνικές εκλογές και να δώσουμε μέχρι τότε, όλοι μαζί τη μάχη για νικηφόρο αποτέλεσμα.

Το Καταστατικό και η απόφαση τις Προέδρου να επισπεύσει τις διαδικασίες για να αποφύγουμε την εσωστρέφεια, οδήγησαν στον ορισμό του χρόνου εκλογής Προέδρου.

Επαναφέρω και δημόσια την γνώμη μου.

Λόγω και της ασθένειας της κ. Γεννηματά αλλά και της Πανδημίας που όλο  και εντείνεται,

Οι εσωκομματικές εκλογές για εκλογή προέδρου να γίνουν μετά τις Εθνικές εκλογές αφού προηγηθούν οι εκλογές οργάνων των Τοπικών και Νομαρχιακών οργανώσεων.

Τα ζητήματα κοινοβουλευτικής λειτουργίας να τα διευθετήσει η Κ.Ο. με ευθύνη ης Προέδρου.

Αυτό επιβάλει το συμφέρον της Παράταξης αλλά και η ανάγκη σεβασμού που πρέπει να δείξουμε στην Πρόεδρο μας που δίνει αυτήν την κορυφαία μάχη της ζωής της.

Υ.Γ

Αυτά είναι προσωπικές και μόνο απόψεις που πηγάζουν  από την αγάπη που έχω για την Παράταξη, την οποία υπηρετώ 47 Χρόνια και αγωνιώ για το μέλλον της».