Οι υποκλοπές μπορούν να κερδίσουν το χρήμα;

Οι υποκλοπές μπορούν να κερδίσουν το χρήμα;

«Θετική ατζέντα». Αυτές είναι οι δύο λέξεις με τις οποίες πορεύεται η Κυβέρνηση προς τις εκλογές, μετά από προτροπή επικοινωνιολόγων, οι οποίοι «διαβάζουν» την κοινή γνώμη.

Στην περίοδο που βρισκόμαστε, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ως βασική έγνοια το πώς θα τα βγάλει πέρα τον χειμώνα που έρχεται ενώ έχει ήδη πέσει παγετός στις τσέπες.

Ο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη, η κάθε νοικοκυρά, ο κάθε γονιός, ο παππούς, η γιαγιά, ο κάθε μαγαζάτορας, αν με κάτι ασχολούνται κατά κόρον, είναι το πώς θα τα φέρουν βόλτα έτσι ώστε να έχουν να φάνε, να πληρώσουν τους λογαριασμούς, να βάλουν καύσιμα στο αυτοκίνητο, να πάνε τα παιδιά τους σχολείο, να έχουν να πληρώσουν το τηλέφωνο, να, να, να…

Κάπου εκεί «έσκασαν» οι λίστες με τις υποκλοπές, που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, άλλους σε μικρό και άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό, δημιουργώντας πανικό και προβλήματα στην Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι υποκλοπές όμως μπορούν να κερδίσουν το χρήμα; Μάλλον δύσκολο.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στις θετικές ειδήσεις μέσα από παροχές και θα προχωρήσει σε ένα «καλάθι» παροχών, προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώσει το «καλάθι του νοικοκυριού», έτσι ώστε να μην αδειάσει το «καλάθι των ψήφων» της Νέας Δημοκρατίας.