Οι υποκλοπές και οι πληροφορίες πάνε και έρχονται

Οι υποκλοπές και οι πληροφορίες πάνε και έρχονται

Η αναταραχή στην πολιτική σκηνή του τόπου είναι τεράστια μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέων από την ΕΥΠ.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, όπως καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις και κυρίως τα σενάρια που τις ακολουθούν, όπου πλέον όλοι πρέπει να κρατάνε μικρό καλάθι.

Σας παραθέτουμε συνοπτικά μια σειρά από ειδήσεις που έχουν τη δικιά τους σημασία.

*Διχογνωμία υπήρχε στο Μαξίμου για το αν θα έπρεπε να κάνει δηλώσεις ο Πρωθυπουργός για τις υποκλοπές πριν το Σαββατοκύριακο, ώστε να μην απλωθεί πολύ το θέμα ή στις αρχές της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα, έτσι ώστε να έχουν υπάρξει και άλλες αποκαλύψεις και να φανούν οι προθέσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει σήμερα δηλώσεις.

*Πεδίο δόξης λαμπρό για αυτούς που από μέσα και απ΄ έξω – και κυρίως για τους απ΄ έξω – θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας. Οι πιέσεις προς την Κυβέρνηση γίνονται αφόρητες και στην πιάτσα έχει πέσει όνομα νυν Υπουργού ως τον επόμενο Πρωθυπουργό της οικουμενικής Κυβέρνησης.

*Οι ίδιοι κύκλοι πιέζουν για πρόωρες εκλογές, έτσι ώστε να μην προλάβει ο Κυρ. Μητσοτάκης να ανέβει στην ΔΕΘ για να ανοίξει το πουγκί με τις παροχές.

*Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι οι διαρροές περί υποκλοπών και παρακολουθήσεων είναι έργο μεγάλης ανατολικής χώρας που έχει στο μάτι τον Μητσοτάκη και υπάρχει ο φόβος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διαρροές, κυρίως οικονομικού περιεχομένου!

*Την όποια σχέση – αν υπάρχει – του Ανδρουλάκη με τους Κινέζους αναλύουν τα επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

*Αν ισχύουν τα σενάρια που θέλουν τις μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, τότε θα έπρεπε να είχε διώξει ο κ. Μητσοτάκης αυτόν που είχε αναλάβει την εκλογή άλλου Προέδρου και δεν τα κατάφερε!

*H εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου, που έχει υπογράψει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις («τηλεφωνικές επισυνδέσεις») του προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, φαίνεται ότι έχει μπει στην κατηγορία των «παράπλευρων απωλειών». Για την ιστορία, άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί της, την χαρακτηρίζουν ως «πολύ καλή» και «ανεξάρτητη».

*Άκρα του τάφου σιωπή υπάρχει στο Σημιτικό μπλογκ για την υπόθεση των υποκλοπών του συντρόφου Νίκου Ανδρουλάκη. Βρίσκονται σε στάση αναμονής μέχρι να πέσουν όλα τα χαρτιά πάνω στο τραπέζι.

*Για σκάνδαλο κατασκοπίας “τεραστίων διαστάσεων” που θυμίζει το Οργουελιανό 1984, κάνει λόγο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) σε τηλεγράφημα του. Πολύ δυνατό χτύπημα στην Κυβέρνηση από τη χώρα του Μακρόν.

*Ετοιμάζονται επιστολές από Νεοδημοκράτες, νυν και πρώην Βουλευτές, που θα θέτουν καθαρά θέμα Μητσοτάκη για την Προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αναμένουν την αυριανή ομιλία του και στη συνέχεια θα «χτυπήσουν».