Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί προτιμούν τη λίστα στις Ευρωεκλογές

Share

Πολύ κουβέντα γίνεται για το αν και πότε θα έχουμε εκλογές, παράλληλα όμως αναπτύσσεται συζήτηση για τους Ευρωβουλευτές και τον τρόπο επιλογής τους.

Η λίστα είναι στο σχεδιασμό του Πρωθυπουργό για τον τρόπο εκλογής των Ευρωβουλευτών, σε συνδυασμό με την ανανέωση της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Το πιθανότερο είναι να μπει όρι δύο θητειών στους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που σημαίνει ότι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μαρία Σπυράκη θα είναι υποψήφιοι στην Ελλάδα, η Ελίζα Βόζεμπεργκ θα αποσυρθεί, όπως και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Σε ότι αφορά στην Μαρία Σπυράκη, ήδη έχει πάρει το ok για τη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται για την εκλογή της.

Σε ότι αφορά στον Μανώλη Κεφαλογιάννη, θεωρούν ότι θα είναι ένα «καλό χαρτί» στις εκλογές στην Κρήτη, καθώς στη μεγαλόνησο διεξάγεται μία σκληρή μάχη, μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε συνομιλητή του ο κ. Κεφαλογιάννης είπε, «Θα βοηθήσω τον Μητσοτάκη και την παράταξη σε ότι μου ζητήσουν».

Η λίστα στις Ευρωεκλογές δεν θα ενοχλήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την ήθελε από τις προηγούμενες εκλογές, αλλά αυτός που του άλλαξε τη γνώμη είναι ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. Άλλωστε, με τη λίστα ο κ. Τσίπρας θα γκρεμίσει τη γέφυρα που ήδη έχει ραγίσει, με τον Στέλιο Κούλογλου.

Ούτε στο ΚΙΝΑΛ θα ενοχληθούν με τη λίστα στις Ευρωεκλογές, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καλύψει τις θέσεις με πρόσωπα επιλογής του, κάτι το οποίο τον διευκολύνει και με την Εύα Καϊλη, η οποία προς ώρας δεν συγχρονίζεται με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι στα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών πρέπει να αδειάζουν θέσεις, για να καλύψουν οι Πρόεδροι των κομμάτων τις επιθυμίες και τις υποσχέσεις που έχουν δώσει απλόχερα!

 

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα