Όλοι περιμένουν τις δημοσκοπήσεις μετά το Πάσχα

Όλοι περιμένουν τις δημοσκοπήσεις μετά το Πάσχα

«Πότε θα έχουμε εκλογές;». Αυτό είναι το ερώτημα που διατυπώνουν συχνά πυκνά οι πέριξ της πολιτικής, αλλά και οι απλοί πολίτες, προσπαθώντας να κατανοήσουν προς τα πού πάμε.

Η πίεση που δέχεται ο Πρωθυπουργός από τα δημοσκοπικά ευρήματα, αλλά και από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον οδήγησε στην απόφαση να δώσει τάχιστα την αύξηση του κατώτατου μισθού, έτσι ώστε οι βουλευτές της ΝΔ, να έχουν ένα όπλο στην τσέπη τους για να αντιμετωπίσουν τους πολίτες στις περιφέρειές τους, τις ημέρες του Πάσχα.

Όλοι περιμένουν πλέον τις δημοσκοπήσεις μετά το Πάσχα – και καλύτερα μετά την Πρωτομαγιά – έτσι ώστε να έχουν μια καλύτερη εικόνα για την απόδοση που θα έχουν οι οικονομικές παροχές της Κυβέρνησης, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι πιθανές εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην πανδημία και στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι δημοσκοπήσεις που έρχονται θα είναι το πρώτο σκαλοπάτι στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο των εκλογών το Φθινόπωρο του 2022, ενώ παράλληλα θα δώσουν το τέμπο των παροχών.

Συνάμα θα βοηθήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναπροσαρμόσουν τις τακτικές τους – κυρίως σε επίπεδο μετεκλογικών συνεργασιών – καθώς έχουμε μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο.