Όλοι ψάχνουν μία θέση και κάτι παραπάνω

Όλοι ψάχνουν μία θέση και κάτι παραπάνω

Η λέξη που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας είναι η λέξη κρίση. Οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση, επισιτιστική κρίση, ενεργειακή κρίση, κλιματική κρίση, πολιτική κρίση… Είμαστε άραγε στην ιστορική περίοδο των κρίσεων; Με τη λέξη «κρίση» θα περιγράφουν οι ιστορικοί του μέλλοντος τη δεκαετία που ξεκίνησε το 2020; Πιθανό. Η δεύτερη λέξη που έχει μπει στη ζωή μας είναι η λέξη πόλωση. Μια λέξη που φουντώνει όταν πλησιάζουμε σε εκλογές, με τα κόμματα να προσπαθούν να επενδύσουν πάνω στην …πόλωση. Με πιθανή μια γενικότερη προσωπική κρίση, αλλά χωρίς να θέλω να πολώσω τα πράγματα, ξεκινώ να γράφω!

*Σε αυτούς που κάνουν τη σχετική προεργασία για ανασχηματισμό πριν από το 15Αύγουστο, καλύτερα να μην βιάζονται. Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε πλέον για ανασχηματισμό.

*Διακρίνω μια παγωμάρα, μια αδράνεια στις παρέες της νέας ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τους 35άρηδες – 40άρηδες να είναι εκτός κοινωνίας και να μιλούν χωρίς πολιτικό λόγο, αλλά μόνο με συνθήματα.

*Δημοσιογράφος, υπεύθυνος επικοινωνίας μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου και να τραβάει μπιστόλι για να απειλήσει τον μηχανόβιο δίπλα του, μήπως είναι πολύ μεγάλο φάουλ;

*Προς το Μέγαρο Μαξίμου οδεύει ο Σταύρος Παπασταύρου, ως ένα ακόμα δεξί χέρι του Γρηγόρη Δημητριάδη, σε θέματα που αφορούν τις επενδύσεις και τα μεγάλα projects.

*«Ύφος, τουπέ και αλαζονεία». Με αυτές τις τρεις λέξεις έλουσε – πιθανά – υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ συνυποψήφιό του, που έχει διατελέσει και υποψήφιος για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ. Αν σας μπέρδεψα κοιτάξτε προς τα νότια. Δεν δίνω παραπάνω στοιχεία.

*Όταν βλέπεις τον Χρήστο Σπίρτζη τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα στην ΕΡΤ και σε εκπομπές με συγκεκριμένη δημοσιογράφο, τι αρχίζεις και σκέφτεσαι; (Δεν θέλω να γράψω αυτά που σκέφτομαι, γιατί είμαι καλό παιδί).

* Καλό γνώστης της πολιτικής πιάτσας που έχει καεί στο χυλό και φυσάει και στο γιαούρτι, μου είπε με νόημα. Ανάλογα με το τι ζητά και τι θα πάρει ο Κυριάκος Βελόπουλος, μπορεί και να ψηφίσει την Εύη Χριστοφιλοπούλου για την ανεξάρτητη αρχή!

*Άκουσον, άκουσον. Παίζει το σενάριο να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Αιτωλοακαρνανία, ο Χρήστος Βερελής, με τους Νεοδημοκράτες βουλευτές του νομού να βάζουν βέτο στο Μαξίμου! Ρε θα μας τρελάνουν!

*Ο κύριος DPG (γνωστός ως Δημήτρης Γιαννακόπουλος), θα βάλει το χέρι στην τσέπη, θα βγάλει από μέσα 4.000.000 ευρώ και θα τα βάλει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

*Πολύ στρογγυλεμένο το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου, χωρίς επιθέσεις και με πολύ ήπια κριτική. Λέτε η αλλαγή τακτικής να είναι τυχαία; Δεν νομίζω. Χωρίς γωνίες στο λόγο σου και τα γραπτά σου, ανοίγεις πόρτες και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

*Την εμφάνισή του έκανε στην Αγία Παρασκευή, αδύνατος και με σκουτεράκι, ο – ξανά μανά – νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Τζώνη Καλημέρης.

*Πρόβλημα εντοπίζουν δημοσκόποι στο ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να σπρώξει τις εκλογές προς τα πίσω. «Το ΠΑΣΟΚ χάνει τη δυναμική του και από δω και πέρα ο χρόνος θα κυλά εις βάρος του». Λογικό μου ακούγεται, αλλά αναμένω κινήσεις.

*Πρόταση υποψηφιότητας δέχθηκε η Χρύσα Γκαβανίδου από το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και μάλλον δέχθηκε. Για την ιστορία η κ. Γκαβανίδου έχει διατελέσει στο παρελθόν συνεργάτιδα του Μάρκου Μπόλαρη και στο προ – παρελθόν συνεργάτιδα της Θεοδώρα Τζάκρη. Αλλαγή στρατοπέδου τελικά!

*Cafe στη Βουκουρεστίου κλέβει ρεύμα από την κολώνα για να λειτουργούν οι ανεμιστήρες του μαγαζιού. Η κλοπή βγάζει μάτια. Μιλάμε για μεγάλα γατόνια!

*Βρίσκομαι στο φανάρι Λεωφ. Αθηνών και Σπ. Πάτση. Δίπλα μου δύο μηχανές με αστυνομικούς. Ανάβει πράσινο το φανάρι και η μία μηχανή ξεκινά και κάνει τρελή σούζα, με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να κουνάνε το κεφάλι τους.