Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος

Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος

Η λέξη #γκρίνια φαίνεται ότι θα είναι το διαχρονικό viral που θα διαπερνά κυβέρνηση και κόμματα και όλους όσους ακουμπούν πάνω στο πολιτικό σύστημα. Η εικόνα που προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω είναι «όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος» και σύμφωνα με τους δημοσκόπους είναι αρκετοί αυτοί που πείθονται. Σε μένα πάλι μου αρέσει να γκρινιάζω και να τα γράφω, όχι για να βγάλω τα απωθημένα μου, αλλά για να πω – χωρίς φόβο και πάθος – αυτά που μαθαίνω!

*Ταρακουνήθηκε το μυαλό μου όταν έμαθα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συζητούν πολύ ηχηρή μετακίνηση από τη Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε περίοπτη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας!

*Κόντρα έχει ξεσπάσει εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Γεώργιο Μυλωνάκη, καθώς έχουν μπερδέψει τα …μπούτια τους. Ψάχνω τις παραπάνω αιτίες, θα τις μάθω και θα σας ενημερώσω.

*Λιμάνι σημαίνει χρήματα. Πειραιάς σημαίνει λιμάνι. Λιμάνι σημαίνει Λιμενικό Σώμα. Να λοιπόν γιατί επί σειρά ετών γίνεται μάχη για τον Λιμενάρχη, με κυρίαρχη την φράση «θέλω να βάλεις τον δικό μου». Πολύ σκληρή η μάχη συμφερόντων στον Πειραιά!

*Από τους ΚΙΝΑΛήτες, οι Ανδρουλάκηδες διαρρέουν συνέχεια ότι η Γεννηματά δεν θα κατέβει τελικά στις εκλογές για την Προεδρεία. Ξέρουν κάτι παραπάνω ή απλά κάνουν τη δουλειά τους;

*«Παράβαση καθήκοντος». Αυτή είναι η τελική απόφαση που θα πάρει η Προανακριτική Επιτροπή για τον Νίκο Παππά και θα ψηφισθεί το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου στην ολομέλεια της Βουλής. Με άλλα λόγια, ο Παππάς θα πέσει στα μαλακά και οι φίλοι του (Χρήστος, Παύλος, Κώστας, Γιώργος, Δημήτρης κλπ), έχουν πει από κοινού ένα μεγάλο «ουφ»!

*Η κόντρα ανάμεσα στους βουλευτές – τους Κυβερνητικούς εννοώ – με  τους Διοικητές των οργανισμών είναι πολύ σκληρή, και οι βουλευτές έχουν απασφαλίσει. «Έχω τριετές συμβόλαιο και δεν κάνω ρουσφέτια» λένε οι Διευθύνοντες και οι Πρόεδροι νοιώθοντας ότι έχουν την κάλυψη από το Μαξίμου, όταν οι Βουλευτές τους απειλούν. Κουλουβάχατα.

*Προσοχή – προσοχή. Ο διπλασιασμός της τιμής του εισαγόμενου φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργεια από τις γειτονικές χώρες, μπορεί να οδηγήσει την αύξηση της λιανικής στο 30% μέσα σε λίγες ημέρες. Τότε θα λέμε πάλι το γνωστό σλόγκαν …«είδες η ΔΕΗ;».

*Οι πραγματικοί φίλοι του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, τον συμβουλεύουν στην περίπτωση που τον «φάει» ο Μητσοτάκης από το Εξωτερικών, να μην δεχθεί να μετακινηθεί σε άλλο Υπουργείο, να μείνει απ΄ έξω, να σχεδιάζει και να περιμένει…

*Η φίλη μου στη Θεσσαλονίκη περιμένει μέσα στη ζέστη το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά της και περιμένει, περιμένει, περιμένει… Βλέπετε τα 49 λεωφορεία που πήραμε από τη Λειψία, δεν κυκλοφορούν, γιατί δεν έχουν κλιματιστικό. Υπέροχα! Έχει να πει κάτι για αυτή την αγορά ο Καραμανλής Γ΄.

* Στις Βρυξέλλες – ως Θεσσαλονικιός – βρέθηκε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος μετακόμισε στην Προεδρία της ΕΠΟ. Αυτή η μετακίνηση έχει ως αποτέλεσμα την προσεχώς κενή θέση Ευρωβουλευτή, την οποία όπως μαθαίνουμε καλοβλέπει έτερος Θεσσαλονικιός, ο νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει συχνά την απευθείας αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Βρυξέλλες.

*Στο Υπουργείο Τουρισμού έχουμε τον Υπουργό Θεοχάρη, την Υφυπουργό Ζαχαράκη και τον Γραμματέα Φραγκάκη. Αν σας ρωτήσουν ποιος είναι ο πραγματικός Υπουργός, τότε να πείτε ο Γενικός, γιατί αυτός κάνει κουμάντο σε όλα, μετά από συνεννόηση με τον ανιψιό Γρήγορη στο Μαξίμου.

*Μιας και το φέρε η κουβέντα και ενώ ο ανιψιός με έδρα το Μαξίμου, Γρηγόρης Δημητριάδης, βλέπει πολλούς βουλευτές για να τους κάνει πολιτικό – κομματικό μασάζ, έχει στήσει στα ραντεβού πολλούς υπουργούς (και κυρίως υφυπουργούς), που μάταια προσπαθούν να τον συναντήσουν.

*Kάτι δεν μου κολλάει. Από τη μία τρέξτε να εμβολιαστείτε για να προλάβετε την επικίνδυνη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ που έρχεται και από την άλλη βγάλτε τις μάσκες και τρέξτε στα beach bar. Προς τα πού να τρέξει ο κόσμος ρε παιδιά;

 

Για να γνωρίζετε, το Black Velvet είναι στις οθόνες σας με αποκαλύψεις και σχόλια, δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη)