Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Όποιος καεί με τον χυλό φυσά και το γιαούρτι

Share

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι και ξεκινώ με τη γνωστή παροιμία «Όποιος καεί με τον χυλό φυσά και το γιαούρτι», γιατί την ώρα που είχα ξεκινήσει να γράφω αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, άρχισε να χτυπά δαιμονισμένα το 112. Κοίτα να δεις – σκέφτηκα -που μου το στέλνουν προσωπικά με την προειδοποίηση «Αποφύγετε να γράφετε πράγματα που ενοχλούν». Τελικά για τον καιρό ήταν και ελπίζω τώρα που διαβάζετε το Black Velvet να μην έχετε προβλήματα με τη βροχή. Υπό την απειλή λοιπόν του 112 ξεκινώ.  

*Πέστε μου έχει λογική σε μια τηλεοπτική εκπομπή σε κανάλι που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ (Kontra) να εμφανίζονται ξεχωριστά ο ΣΥΡΙΖΑίος που στήριζε την Αχτσιόγλου (Βούτσης) και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑίος που στηρίζει Κασσελάκη (Αποστολάκης); Αυτό δείχνει ενότητα και κοινή πορεία;

*Μετά τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το επόμενο παιχνίδι που θα μπει στο στοίχημα, είναι το πότε θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποδόσεις που τους προτείνω είναι: Συνέδριο τον Νοέμβριο 4,20 – Συνέδριο τον Δεκέμβριο 3,50 – Συνέδριο εντός του επόμενου έτους 1,30.

*Μαθαίνω ότι έφυγε ο Χαραλαμπίδης από την Παγκρήτια Τράπεζα, χωρίς να έχει αντικατασταθεί ακόμα. Βέβαια φήμες (αχ τι σου κάνουν αυτές οι φήμες),  λένε ότι πριν δύο χρόνια είχε φύγει από την Alpha Bank και ας βάζει πλάτη ο Γαβριηλίδης!

*Κατάλαβα καλά ότι σύντομα θα αποκτήσουμε την «ψηφιακή» Θεσσαλία, με βάση την προέλευση του χρήματος;

*Στον Όμιλο Μαρινάκη (αν καλά μου τα παν), δουλεύουν πολύ πάνω στο project Travel δημιουργώντας ζόρια σε άλλους travelάδες της εκδοτικής πιάτσας!

*Οι μέρες περνούν, τα στόματα ανοίγουν και γω τα καταγράφω. Ένα σενάριο φέρνει την Έφη να συναντιέται με τον Αλέξη, ακριβώς πριν την παραίτησή του, για να της δώσει το δαχτυλίδι. Η Έφη (όπως μου είπαν) του ζήτησε να κάτσει μέχρι τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, έτσι ώστε ως νέα Πρόεδρος να μην ξεκινήσει με μία ήττα στις πλάτες της. Ο Αλέξης τα πήρε, γιατί επί της ουσίας του είπε «κάτσε να φας μία ακόμα ήττα», με αποτέλεσμα δεν της έβαλε το δαχτυλίδι στο δάκτυλο, αλλά το χάρισε στον Στέφανο!

*Η Περιφέρεια τελείωσε άδοξα για τον Πατούλη και έχει ρίξει το βάρος στον ΙΣΑ, για αυτό και ο Πρόεδρός του επισκέφθηκε την Ιατρική Σχολή και το Δημόσιο Νοσοκομείο Κινεζικής Ιατρικής, με θέμα ο τουρισμός υγείας και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Δουλειά να υπάρχει…

*Στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ένα μικρό παραθεριστικό οικισμό, συχνά περνούν υπουργικά – υφυπουργικά, δημαρχιακά και γενικά ακριβά αυτοκίνητα που κατευθύνονται σε ένα ησυχαστήριο, που έχει θέα τον Κορινθιακό, προφανώς για να …λάβουν ευχή!

*Πολλές φορές για να βγάλω λαβράκια, ψαρεύω τις φωτογραφίες συνεργατών πολιτικών στα social media. Αυτή τη φορά αλίευσα την Νάντια Γιαννακοπούλου να είναι παρέα με τον Νίκο Παπανδρέου στο Ευρωκοινοβούλιο. Ίσως πετάχτηκε η Νάντια μέχρι τις Βρυξέλλες για να του δείξει καλές προθέσεις αλληλοστήριξης, καθώς δεν βρέθηκε στην παρέα με τους άλλους 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση που έκανε ο Παπανδρέου στην Αθήνα.

*Ανεβάζουν στροφές τα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας ανά την Ελλάδα και ποιο συγκεκριμένα στις Περιφέρειες που ζορίζονται οι υποψήφιοί της. Μιλώ για την Περιφέρεια Ιονίου, (στην οποία φαίνεται να έχουν παραδοθεί εκτός μάχης η νυν Κράτσα και ο σύζυγός της, που είναι το βασικό της στήριγμα), τον Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία, που δυσκολεύεται από τον Αμανατίδη, όπως και τους Πτωχό στην Πελοπόννησο και τον Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Μικρό κεφάλι (δημοσκοπικό) έχει πάρει στο Βόρειο Αιγαίο ο Στεφανής έναντι του Μουτζούρη.

*Ένα γρήγορο αυτοδιοικητικό πέρασμα έκανα ανά την Ελλάδα και σας λέω ότι:

  • Στην Κόρινθο φαβορί είναι ο Β. Νανόπουλος.
  • Στην Πάτρα το ΚΚΕ θα καθαρίσει και πάλι με τον Κ. Πελετίδη.
  • Στην Ηγουμενίτσα μάλλον θα έχουμε ανατροπή με τον Νταή να κερδίζει τον Λώλο.
  • Στην Τρίπολη κερδίζει ο Τζιούμης από την πρώτη Κυριακή, παρά το ότι ο Σμυρνιώτης επιμένει.

*Χάζεψα δημοσκόπηση (την οποία δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας), σχετικά με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ο Χατζημάρκος φαίνεται απόλυτος άρχοντας της τάξης του 60%. Όσον αφορά στο Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, σας λέω ότι έχει περίπου 11% διαφορά από τον δεύτερο, αλλά είναι άλλο να βρίσκεσαι στο 38% και άλλο στο 30%. Τώρα, όταν ο Χατζημάρκος έχει μπροστά το 6 και ο Καμπουράκης το 3, δείχνει αυτά που σας έχω γράψει, σχετικά με το διαζύγιο ανάμεσα στους δύο. Βασική αιτία του διαζυγίου, το ότι ο Καμπουράκης δεν εκτέλεσε την εντολή και στήριξε στις εκλογές την Μίκα Ιατρίδη!

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα