«Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει»

«Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει»

«Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει» λέει η παροιμία, που σημαίνει πως όταν ακούγονται πολλές απόψεις για ένα θέμα και οι άνθρωποι μιλάνε όλοι μαζί, τότε ούτε αποφάσεις μπορούν να πάρουν, ούτε να προχωρήσουν σε κάποια σωστή ενέργεια.

Προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Χθες ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «Δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ».

Στη συνέχεια επανήλθε ο ο Αδ. Γεωργιάδης, όπου σε νέα συνέντευξή του είπε ότι είναι «Δύσκολη άσκηση η μείωση ΦΠΑ» συμπληρώνοντας «Δεν είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση».

Λίγες ημέρες πριν είχαμε τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμου για ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, και στη συνέχεια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης  Οικονόμου να δηλώνει  κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Είναι προφανές ότι τα …κοκόρια που λαλούν συχνά έχουν κουραστεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται χασμωδία, κάτι το οποίο έχει γίνει αντιληπτό από το Μαξίμου, για αυτό και το σενάριο του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης είναι πάνω στο τραπέζι.