Όταν το χρήμα κερδίζει την ειρήνη

Όταν το χρήμα κερδίζει την ειρήνη

Για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε πάνελ του 7ου Delphi Economic Forum που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς και ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο managing director της Eastern Mediterranean Maritime Limited – και Διοικητής του Αγίου Όρους –  Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα εξέφρασε το παράπονό του για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σκέφτεται να προχωρήσει στη διακοπή των εμπορικών σχέσεων των εφοπλιστών με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρτίνος δηλώνοντας επιφυλακτικός για το μέλλον της ναυτιλίας είπε για την «πρόσφατη τάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρησιμοποιεί την οικονομία για γεωπολιτικούς λόγους. Υπάρχει περίπτωση να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουμε τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία. Γι αυτό τα 2/3 είναι εκτός ελληνικών σημαιών».

Γενικότερα διακρίνουμε μία ανησυχία στην Κυβέρνηση για τις σχέσεις του Αγίου Όρους με τη Ρωσία, καθώς και τις εμπορικές συναλλαγές του Διοικητή του Αγίου Όρους με τη Ρωσία, ίσως για αυτό και μας προέκυψε ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής ως σύμβουλος της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές και το Άγιον Όρος.