Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Όταν το χρήμα κερδίζει την ειρήνη

Share

Για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε πάνελ του 7ου Delphi Economic Forum που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς και ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο managing director της Eastern Mediterranean Maritime Limited – και Διοικητής του Αγίου Όρους –  Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα εξέφρασε το παράπονό του για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σκέφτεται να προχωρήσει στη διακοπή των εμπορικών σχέσεων των εφοπλιστών με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρτίνος δηλώνοντας επιφυλακτικός για το μέλλον της ναυτιλίας είπε για την «πρόσφατη τάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρησιμοποιεί την οικονομία για γεωπολιτικούς λόγους. Υπάρχει περίπτωση να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουμε τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία. Γι αυτό τα 2/3 είναι εκτός ελληνικών σημαιών».

Γενικότερα διακρίνουμε μία ανησυχία στην Κυβέρνηση για τις σχέσεις του Αγίου Όρους με τη Ρωσία, καθώς και τις εμπορικές συναλλαγές του Διοικητή του Αγίου Όρους με τη Ρωσία, ίσως για αυτό και μας προέκυψε ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής ως σύμβουλος της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές και το Άγιον Όρος.

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα