Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Share

Καλημέρα, καλή σας εβδομάδα και καλό μήνα επίσης. Πρωταπριλιά σήμερα και δεν σας φοβάμαι ότι μπορεί να τσιμπήσετε σε κάποιο ψέμα. Έχετε μάθει άλλωστε σε ψέματα και το πιθανότερο είναι να έχετε πλέον ανοσία. Πάμε όμως παρακάτω και ρωτώ. Όταν σου τη στήνουν κάθεσαι και το υπομένεις ή αντιδράς;

*Η κουβέντα που είχα με άνθρωπο που ξέρει καλά τα των δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με το ότι γνωρίζει τη Νέα Δημοκρατία εκ των έσω, είχε πολύ ενδιαφέρον και σας παραθέτω μια σειρά στοιχείων από τη συζήτηση. Ξεκινώ με το ότι «Δεν μπορεί να είναι καλές για την Κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις που ακολουθούν αυτή την εβδομάδα» και θα φανεί ότι «Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει ποσοστά σε όλα τα κόμματα χωρίς να εισπράξει από κανένα, με αποτέλεσμα να είναι κάτω από το 30%».

*Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα ο συνομιλητής μου εκτιμά ότι, «Ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα είναι σίγουρα κάτω από το 17% των Εθνικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα έχει σοβαρή άνοδο, με τον Βελόπουλο και το ΚΚΕ να είναι κοντά στο 10%».

*Η κουβέντα μας έφτασε και στον Λοβέρδο ο οποίος, «Κάνει ζημιά στον Μητσοτάκη και θα πάρει ψήφους από ένα Σαμαρικό κομμάτι, το οποίο βλέπει τον Λοβέρδο ως διέξοδο».

*Φτάνοντας στη στρατηγική και το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, ο αποδεδειγμένα καλός γνώστης του …αθλήματος θεωρεί ότι, «Η Κυβέρνηση πάει χωρίς στρατηγική στις εκλογές χρησιμοποιώντας το αφήγημα της σταθερότητας με το οποίο δεν μπορεί να πολώσει το κλίμα» και ολοκλήρωσε αυτό το σκέλος με το χαρακτηριστικό ερώτημα, «Όταν 70 μέρες πριν τις εκλογές μιλάς για “σταθερότητα”, τι θα λες μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες;».

*Με πλησίασε γάτα της πιάτσας σχετικά με την αποκάλυψη που είχα κάνει σχετικά με την κλειστή συνάντηση που είχε κάνει ο Νίκος ο Πρόεδρος και στην οποία τα έχωνε στο αφεντικό του Πειραιά, λίγες μέρες πριν την «μονταζιέρα» του «Βήματος». Μου λέει λοιπόν η γάτα. «Σωστά όσα έγραψες, με τη διαφορά ότι ο Νίκος τα είπε για να δει αν τυχόν ξέρει κάποιος από τους παριστάμενους τη συνεννόηση που είχε κάνει». Τόμπολα για μένα!!!

*Βρέθηκα στην Νέα Ιωνία για να αγοράσω ένα πουκάμισο και έπεσα πάνω σε τριανδρία, όπου ο Μητροπολίτης Γαβριήλ και ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας, Γιάννης Τομπούλογλου, πήγαιναν βόλτα τον Δημήτρη Τσιόδρα για να τον συστήνουν στους πολίτες!

*Μιας και είμαι στο συνδυασμό υποψήφιοι και Εκκλησία, σε Δράμα, Σέρρες, Καβάλα και λοιπές περιοχές, βρέθηκε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος από όλες τις περιοχές που επισκέπτεται, παίρνει την …ευχή του Μητροπολίτη και βγάζει και μία φωτογραφία μαζί του!

*Πέντε δημοσιογράφοι είναι ανάμεσα στους προ-υποψηφίους Ευρωβουλευτές για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Μιλώ για τους: Σπύρο Δενδρινό, Θεοδώρα Τσαμπάζη, Παναγιώτη Τσοχλιά, Θεοδώρα Αυγέρη και Λάμπρο Παναγιώτου.

*Όταν ο Σπυρόπουλος, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, λέει σε συνδικαλιστή ότι θα είναι δεύτερος πίσω από τον Νίκο Παπανδρέου, φαντάζομαι ότι κάτι παραπάνω θα ξέρει. Επίσης, όταν κάνεις την προεκλογική σου εκστρατεία ως Γραμματέας τότε δεν πληρώνεις εσύ, αλλά το κόμμα σου και εν προκειμένω το ΠΑΣΟΚ!

*Πολιτικοί αναλυτές λένε ότι το παρατεταμένο χειροκρότημα των Βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την ομιλία του Καραμανλή του Αχιλλέα, θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Παράλληλα, γνώστες των Νόμων μου λένε ότι ο Καραμανλής του Αχιλλέα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για σύσταση Ειδικής Επιτροπής με βάση το Νόμο 86 §5, έτσι ώστε να μην κουβαλάει τίποτα στην πλάτη του ούτε αυτός, ούτε η κυβέρνηση.

*Πολλά τηλέφωνα έχουν πέσει από τα κεντρικά σε τοπικούς Γραμματείς οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα, προσπαθώντας να βρουν προ-υποψηφίους από όλη τη χώρα. Το αστείο όμως είναι ότι ενώ οι Γραμματείς δεν είχαν ονόματα να τους δώσουν, τελικά είδαν προ-υποψήφιους από την περιοχή τους, τους οποίους δεν …γνωρίζουν!

*Το άλλο είναι ότι τώρα που βγήκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των προ-υποψηφίων, είναι μπόλικοι αυτοί που σκέφτονται να αποσυρθούν και να βοηθήσουν …νοητά!

*Η στάση του Βορίδη στη Βουλή στη συζήτηση για τα Τέμπη, γέννησε πολλά ερωτηματικά καθώς είναι γνωστή η επαγγελματική του σχέση με τον Βαγγέλη του Πειραιά. Οι γνωρίζοντες καλύτερα από μένα, μου τόνισαν ότι, «Ο Μάκης έχει αποφασίσει να ανέβει πολιτικά σκαλοπάτια στην επετηρίδα της Νέας Δημοκρατίας και άφησε τον Βαγγέλη»!

*Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά η πήχης που είχε βάλει η Νέα Δημοκρατία στο 34%-35%, έχει πέσει στο 30%, έτσι ώστε να είναι ο κόσμος προετοιμασμένος!

*Αν έκανε εντύπωση μία υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή της Μπεκατώρου, την οποία Μπεκατώρου είχαν πλησιάσει στο παρελθόν και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας, αλλά δεν την έπεισαν σε αντίθεση με τον Κασσελάκη ή το περιβάλλον του!

*Την πρώτη δεκάδα των υποψηφίων της Νέας Αριστεράς την μάθαμε. Οι επόμενοι θα ανακοινωθούν στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα μείνουν πέντε θέσεις κενές για υποψηφίους της τελευταίας στιγμής. Υποψήφιος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης δεν θα είναι παρά την πρόταση που δέχθηκε.

*Είπα Σκουρλέτης και θυμήθηκα την κουνιάδα του (αδελφή της γυναίκας του), την οποία απέλυσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν εργαζόμενη στο λογιστήριο από το 2014 και δεν έδωσε καμία αφορμή παραμένοντας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγγένεια όμως ενοχλούσε και της έδειξαν την πόρτα, ενώ από την ίδια πόρτα της Κουμουνδούρου περνάνε και προσλαμβάνονται αρκετοί!

*Κουίζ: Ποιος ακούγεται ότι είναι ο Βουλευτής που ασχολήθηκε εξ αρχής με τη συνομιλία στα Τέμπη; (Κάποιοι τον παρουσιάζουν ως «διπλό πράκτορα»)!

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα