Πάνε και έρχονται τα πολιτικά σενάρια

Πάνε και έρχονται τα πολιτικά σενάρια

Ανακατεύεται συνέχεια η πολιτική σούπα, που έχει ως βασικά συστατικά τις εκλογές, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τον ανασχηματισμό.

Τη μία κλείνουν τα σενάρια, την επομένη ανοίγουν, προφανώς για να διαμορφώσουν και να μετρήσουν την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να καταλήγουν ποια υλικά θα ρίξουν μέσα στην κατσαρόλα.

Ο χρόνος εκλογών

Το σενάριο «εκλογές στο τέλος της τετραετίας», το αντικαθιστά προς ώρας το σενάριο «εκλογές το Φθινόπωρο», αρκεί:

  • να έχει τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
  • να μην έχουμε νέα έξαρση του κορωνοϊού
  • να έχει πάει καλά ο τουρισμός
  • να μην έχουμε φωτιές και
  • να έχει βάλει πλάτη η Ευρώπη στην οικονομική κρίση.

Αν δεν πάνε καλά πολλά από τα παραπάνω, τότε ο εκλογικός χρόνος κυλά προς τα πίσω.

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου έτσι ώστε το πρώτο κόμμα να είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία, ατόνησε μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, παρά ταύτα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν αρκετές εισηγήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, κάτι το οποίο παρατηρούμε να δημοσιεύεται σε συστημικά ΜΜΕ, τα οποία είτε θέλουν να κρατήσουν ζεστή την κοινή γνώμη, είτε για να πείσουν τον Πρωθυπουργό!

Ανασχηματισμός

Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης πάει και έρχεται σε διάφορες μορφές, είτε ως προεκλογικός, είτε ως δομικός, είτε ως διορθωτικός, ανάλογα με το ποιοι θέλουν ανασχηματισμό και ποιοι όχι. Η απόφαση είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού – ο οποίος μέχρι τώρα δεν τα έχει πάει και τόσο καλά με τους προηγούμενους ανασχηματισμούς που πραγματοποίησε – και παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου, λένε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε τις αποφάσεις του στην Κρήτη, όπου βρέθηκε τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς όμως να γνωρίζουν  το που έχει καταλήξει.