Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Παπαστράτος: Ξεκινά η Β΄ φάση του μεγάλου Προγράμματος Αναδάσωσης

Share

Πιστή στη δέσμευσή της για συνεισφορά στο περιβάλλον με πράξεις, η εταιρεία συμβάλλει και στην αναγέννηση της Πεντέλης, με τη φύτευση 35.000 δέντρων και τη φροντίδα τους έως το 2026.

Η Παπαστράτος, γιορτάζοντας τον µήνα των ∆ασών και του Νερού, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην Πηγή Καρακαντά, στην Πεντέλη Αττικής, και σηματοδότησε την έναρξη της Β΄φάσης του µεγάλου Προγράµµατος Αναδάσωσης που υλοποιεί στην περιοχή, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη.

Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στην ευρύτερη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, περιλαμβάνει τη φύτευση συνολικά 70.000 δέντρων σε 1.000 στρέμματα πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής. Το συγκεκριμένο έργο, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, συνεισφέρει ουσιαστικά στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής, με την εταιρεία, εκτός από τη φύτευση των δέντρων, να έχει αναλάβει και την πλήρη φροντίδα τους μέχρι το 2026. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 50% του προγράμματος, με τον εξωτερικό αξιολογητή του έργου να έχει γνωμοδοτήσει ότι η υλοποίησή του έχει γίνει ακολουθώντας τις ορθές πρακτικές αναδάσωσης.

Κατά την υλοποίηση της πρώτης φάσης, φυτεύτηκαν 35.000 δέντρα στον Άγιο Στέφανο, από τα οποία τα 8.000, παρά την εντατική τους φροντίδα, ξεράθηκαν εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα το καλοκαίρι του 2023 και επαναφυτεύτηκαν. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει έμπρακτα τόσο την ευελιξία όσο και την αφοσίωση της εταιρείας στην αποτελεσματική υλοποίηση του έργου και την απόλυτη δέσμευσή της ώστε να ξαναγίνει δάσος εκεί που υπήρχε δάσος.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τη δεύτερη περιοχή που είχε αρχικά επιλεγεί, η φύση επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη. Εκεί ξεκίνησε η φυσική αναγέννηση του καμένου δάσους, με αποτέλεσμα οι δράσεις του προγράμματος να κατευθυνθούν σε νέα έκταση 500 στρεμμάτων στο Δήμο Πεντέλης, στην οποία θα φυτευτούν άλλα 35.000 δέντρα. Σήμερα οι 150 άνθρωποι της εταιρείας φύτευσαν τα πρώτα 800 δέντρα στην περιοχή.

Για την επιτυχή εκτέλεση του Προγράμματος, η αρμόδια επιστημονική ομάδα έχει συντάξει ήδη τις απαραίτητες μελέτες αναδάσωσης με την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το βασικό κριτήριο επιτυχίας της όλης ενέργειας είναι το ποσοστό επιβίωσης των νέων δέντρων. Στόχος της Παπαστράτος είναι τουλάχιστον το 75% των δέντρων που θα φυτευτούν να καταφέρουν να επιβιώσουν, ποσοστό υψηλό που απαιτεί επιστημονική καθοδήγηση, σταθερή παρακολούθηση και διαρκή φροντίδα των αναδασωμένων περιοχών.

Με αφορμή την έναρξη της δεύτερης φάσης του Προγράμματος Αναδάσωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης, δήλωσε: «Στην Παπαστράτος έχουμε μάθει να απαντάμε με πράξεις στα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζονται μπροστά μας. Αυτό κάναμε και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα, μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος αναδάσωσης που υλοποιούμε από τον Δεκέμβριο του 2021. Δεν μένουμε αμέτοχοι μπροστά στην ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, που πλήττει τον πυρήνα του οικοσυστήματός μας. Σήμερα, όλοι μαζί, οι άνθρωποι της Παπαστράτος, φυτεύσαμε τα πρώτα δέντρα στο Δήμο Πεντέλης, με στόχο να δώσουμε νέα πνοή στο φυσικό περιβάλλον».

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα