Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Παρασκήνιο από τις εργασίες στο Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα

Share

Οι διήμερες εργασίες της πρώτης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα και του Ιδρύματος Ζόραν Ζάεφ ολοκληρώθηκε και οι παρουσίες έδωσαν τροφή για σενάρια και πολλές συζητήσεις σχετικά με την Κεντροαριστερά.

Από το συγκεκριμένο forum θα σας δώσουμε παρασκήνιο το οποίο έχει ενδιαφέρον.

  • Η εκδήλωση ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη από τον Συμεών Τσομώκο, ο οποίος είχε το κουμάντο της εκδήλωσης, ενώ την εποπτεία της Διάσκεψης είχε ο ισχυρός άντρας της Ελλάκτωρ, Κων/νος Τούμπουρος.
  • Ο χώρος ήταν πολύ καλά διαμορφωμένος με πολύ καλά χρώματα και ήχο, με τη διαφορά ότι ήταν «ψυγείο» από τον δυνατό κλιματισμό.
  • Σε ότι αφορά στις παρουσίες από την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «πολυχρωμία του ΣΥΡΙΖΑ».
  • «Το προοδευτικό μέτωπο στη Γαλλία παράδειγμα για όλους» είναι η χαρακτηριστική φράση που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ σε ένα άλλο στιγμιότυπο, ο κ. Παπανδρέου έριξε «καρφί» χρησιμοποιώντας τη λέξη «Ολαντρέου» που είχε αναφέρει στο παρελθόν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει τον αντίχειρά του και να χαμογελά. «Αν ήταν εδώ ο Ολάντ, θα κάναμε ένα πάνελ Ολαντρέου, Αλέξη».
  • Αισθητή η παρουσία των ανθρώπων του Νίκου Παππά, με τον ίδιο να εμφανίζεται τη δεύτερη ημέρα, κάτι που μεταφράστηκε σε προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων του Ν. Παππά με τον Α. Τσίπρα.
  • Στις παρουσίες ξεχώρισε η ομάδα της Λούκας κατσέλη, κυρίως όμως προσωπικοί φίλοι του Αλέξη Τσίπρα από την επαρχία.
  • Ο δημοσιογράφος, διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, έδωσε το παρών για λίγο την πρώτη ημέρα και χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «Υπερκομματική».

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα