Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

Παρασκήνιο από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Share

Κάθε συνέδριο που διεξαγάγετε, έχει πάντα πλούσιο παρασκήνιο και τα στόματα ανοίγουν, όταν ο χρόνος απομακρύνεται και οι σχέσεις έχουν παγώσει. Μιλήσαμε με πολλούς συνέδρους προσπαθώντας να καταλάβουμε αυτά που δεν είδαμε, αλλά και αυτά που δεν γνωρίζουμε, τα οποία έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα οποία μεταφέρουμε ακριβώς όπως μας τα μετέφεραν, όπως:

*«Το συνέδριό μας, ήταν συνέδριο του 1980 με το ίδιο σύνθημα «αλλαγή», με τη διαφορά ότι είμαστε στο 2022 και πάμε με δανικά συνθήματα να πάρουμε τις εκλογές».

*«Ήταν ένα συνέδριο, στο οποίο απουσίαζε το “πως”. Όταν σου λένε να πας στο φεγγάρι, εσύ ρωτάς “πως;”. Οι πολίτες θέλουν να ξέρουν πως θα υλοποιήσουμε όσα τους υποσχεθήκαμε».

*Στα εντυπωσιακά του συνεδρίου, το ότι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν έβαλε υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή, λέγοντας, «Δεν αποσύρομαι, αλλά θέλω να παραμείνω απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

*«Πολιτική ίσον συνωμοσία μετά από συνεννοήσεις. Πολιτική χωρίς ηθική».

*«Ο χρόνος από τη λήξη του συνεδρίου έως τις 18 Μαΐου μόνο γκρίνια και εσωστρέφεια θα φέρει».

*«Ο ΣΥΡΙΖΑ δανείστηκε τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ για να σταματήσουν οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ».

Για το φινάλε κρατήσαμε την ατάκα του Χρήστου Μαντά από το βήμα του συνεδρίου. «Είμαστε μακριά από το ψηφιακό κόμμα. Δεν έχουμε εδώ ούτε έναν υπολογιστή, ούτε μία πρίζα. Να μην λέμε μεγάλες κουβέντες, αν δεν μπορούμε στο σπίτι μας να κάνουμε στοιχειώδη πράγματα».

 

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα