Παρέμβαση Βερναρδάκη για το κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας

Παρέμβαση Βερναρδάκη για το κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας

Παρέμβαση για το Κυκλοφοριακό χάος στο Κέντρο της Αθήνας έκανε με ανάρτησή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ Αθηνών, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ο κ. Βερναρδάκης δημοσιοποίησε τις απόψεις του χθες την ώρα που η Αθήνα ήταν απροσπέλαστη λόγω της βροχής.

«Το κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα των τελευταίων εβδομάδων έχει τις αιτίες του:

  1. Υποβάθμιση και εγκατάλειψη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η πανδημία θα έπρεπε να εξαναγκάσει για άμεσα μέτρα ενίσχυσής τους. Συμβαίνει το αντίθετο.
  2. Οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Αθηναίων στο κέντρο της πόλης (Μεγάλος Περίπατος, έργα στο Σύνταγμα, “βουλεβάρτο” της Πανεπιστημίου (!!!)) εκτός από ανέκδοτο τείνουν πια να γίνουν μόνιμο πρόβλημα.
  3. Η κατάληψη λωρίδων κυκλοφορίας και η μετατροπή τους σε πάρκινγκ από μεγάλα Ξενοδοχεία τείνει να καταστεί παράδειγμα αυθαιρεσίας.
  4. Οι φορτοεκφορτώσεις σε ώρες μεγάλης αιχμής και το ασαφές πλαίσιο εισόδου στο κέντρο και του χρονικού ορίου παραμονής τους έχουν επιβαρύνει καταλυτικά τις καθημερινές λειτουργίες της πόλης.
  5. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης που επιβαρύνει το σύστημα των κυκλοφοριακών ροών (η κίνηση μπορεί να αυξηθεί έως και 20% κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, από οχήματα που προσπαθούν να βρουν θέση στάθμευσης παράνομη ή επιτρεπόμενη) και η απουσία πολιτικής για αυτές είναι προκλητική.

Ναι, σε μια πόλη που φέρνει από τις απαρχές της την κακοδαιμονία της συγκέντρωσης των οικονομικών δραστηριοτήτων, των στρεβλώσεων του παραγωγικού μοντέλου και της άναρχης και άνευ σχεδίου επέκτασης τους οικιστικού ιστού, το σημερινό κυκλοφοριακό πρόβλημα θα ενταθεί τους επόμενους μήνες ακόμα περισσότερο, όπως λένε οι ειδικοί.

Εδώ και τώρα απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις και κινητοποίηση των κατοίκων της Αθήνας».