Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

ΠΕΡΙ ΓΑΛΛΙΑΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΥ

Share

Τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης στην Γαλλία έχουν δημιουργήσει μια διαφορετική πολιτική μάχη στην Ελλάδα σχετικά με την ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Σας παραθέτουμε δύο αναρτήσεις και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Η πρώτη ανάρτηση είναι του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και η δεύτερη του στενού του (στο παρελθόν) συνεργάτη Χριστόφορου Βερναρδάκη, την οποία αναπαρήγαγε (προφανώς συμφωνώντας) ο ξάδελφος Γιώργος Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας

«Είχα τη τύχη να παρακολουθήσω από κοντά μια συναρπαστική εκλογική μάχη και μια μεγάλη εκλογική ανατροπή για την Γαλλική Αριστερά.

Όταν οι προοδευτικές δυνάμεις παραμερίζουν το “εγώ”, αφήνουν τη διαίρεση και βάζουν μπροστά το “εμείς” και το “μαζί”, τότε μπορούν ανατρέψουν τα προγνωστικά και να πετύχουν μια ιστορική νίκη.

Απέναντι στο μίσος, υπέρ της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τώρα το επόμενο μεγάλο βήμα, η συγκρότηση Προοδευτικής κυβέρνησης.

Αν συνεχίσει να επικρατεί το “εμείς” και παραμεριστούν τα “εγώ”, και αυτό είναι εφικτό.

Και ας μη γελιόμαστε, το Γαλλικό μάθημα δεν αφορά μόνο τη Γαλλία. Αφορά όλη την Ευρώπη. Και την Ελλάδα, προφανώς».

Χριστόφορος Βερναρδάκης

«ΠΕΡΙ ΓΑΛΛΙΑΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΥ

Η χθεσινή νίκη του Μετώπου στην Γαλλία δεν έχει καμία – μα καμία – σχέση με τη «σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων» ούτε βεβαίως με τη σύγκλιση των «δυνάμεων της Κεντροαριστεράς», όπως διακονούν από το πρωί σήμερα διάφοροι παράγοντες, παραγοντίσκοι και πολιτευτές.

Και μόνο το όνομα του συνδυασμού «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» θα έπρεπε να τους κάνει πιο συγκρατημένους στις χειμαρρώδεις ψευδο-αναλύσεις τους. Οι ίδιοι τύποι θα πάθαιναν διάφορα ψυχικά σοκ αν ένα αντίστοιχο Μέτωπο στην Ελλάδα ονομαζόταν, π.χ., «Νέο ΕΑΜ».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό πώς ο διανοητικός επαρχιωτισμός επιχειρεί αυτοαναφορικά να «χωρέσει» το γαλλικό αποτέλεσμα στις μωροφιλοδοξίες διαφόρων παραγόντων στην Ελλάδα που εσχάτως μιλούν περί «προοδευτικών δυνάμεων», συγχωνεύσεων, συγκλίσεων, αποφεύγοντας όμως, ως συνήθως να μιλήσουν για την ταμπακέρα».

Τα συμπεράσματα δικά σας!

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα