Περίσσευμα φαντασίας για τη σωτηρία μιας οικογένειας με τρία παιδιά στο Μάτι

Περίσσευμα φαντασίας για τη σωτηρία μιας οικογένειας με τρία παιδιά στο Μάτι

Περίσσευμα φαντασίας πρέπει να υπάρχει σε αυτούς που «σκηνοθέτησαν» με δημοσιεύματα τη σωτηρία μιας οικογένειας με τρία παιδιά στην τραγωδία στο Μάτι, μέσω …predator!

Αναφερόμαστε στο πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» (το οποίο βασίστηκε σε δημοσίευμα στο «ΒΗΜΑ» της περασμένης Κυριακής), και το κείμενο των 98 λέξεων με το οποίο προχώρησαν «φωτογραφίζοντας» τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μόνο ο spiderman  – σύμφωνα με τους σεναριογράφους – δεν έχει λάβει μέρος στη συγκεκριμένη διάσωση, της οικογένειας του Κυριάκου Πιερρακάκη. Κρίμα.

Είναι λογικό να έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος φθοράς του Υπουργού για τον οποίο αναγνωρίζουν το έργο του και μιλούν με καλά λόγια οι περισσότεροι πολίτες, ανεξάρτητα την πολιτική τους προέλευση. Κάλλιστα θα μπορούσαν να ασχοληθούν με πιθανά «έργα και ημέρες» στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όχι όμως με τη διάσωση της οικογένειάς του από τις φλόγες, που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες θύματα.

Γιατί όμως έγκυρη εφημερίδα επιλέγει μια τόσο προσωπική δύσκολη στιγμή να την εντάξει στο σκηνικό των υποκλοπών, βασιζόμενη σε ένα θολό δημοσίευμα άλλης εφημερίδας;

Δημοσιεύματα όπως αυτό, αποδυναμώνουν την υπόθεση των υποκλοπών στην κοινή γνώμη. Μόνο κακό κάνουν σε όσους έχουν επενδύσει πολιτικά στην υπόθεση των υποκλοπών, της ΕΥΠ και του predator.

Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης απάντησε στο δημοσίευμα- ορθά – μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media (και όχι με ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί του), αναφέροντας.

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένεια μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Η διάσωση τους έγινε όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων από το λιμενικό και τα στελέχη του, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας.

Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη …συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού! Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα εμμονής.

Το δημοσίευμα  προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα στις φλόγες.

Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειές τους».