Πολιτική και Δικαιοσύνη αλά καρτ!

Πολιτική και Δικαιοσύνη αλά καρτ!

Δικαιοσύνη αλά καρτ. Αυτή τη δικαιοσύνη φαίνεται ότι θέλουν οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής του τόπου, καθώς η δικαιοσύνη τη μία μέρα είναι καλή για τον έναν, άρα κακή για το άλλον και στη συνέχεια το αντίστροφο.

Προσέξτε. Έχουμε τις αποφάσεις σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τον Νίκο Παππά, το βούλευμα της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου, την απόφαση της αποφυλάκισης του βιαστή Λιγνάδη και τη δίκη για το Μάτι που είναι σε εξέλιξη

Ανάλογα λοιπόν με το αν την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση τους συμφέρουν ή όχι, οι αποφάσεις των δικαστηρίων, τότε ή μιλούν με τα καλύτερα λόγια ή αποδοκιμάζουν τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Ή εκφράζονται κολακευτικά για τη δικαιοσύνη ή βάλουν εναντίον της.

Νομίζετε ότι οι απλοί πολίτες, ο μεροκαματιάρης που πασχίζει να πληρώσει τους λογαριασμούς ή οι νοικοκυρές που τρομάζουν με τις τιμές στο super market, καταλαβαίνουν όταν τους μιλούν για το νόμο 3904/2010 ή για τις αλλαγές που έγιναν ή δεν έγιναν, στον Ποινικό Κώδικα;

Ο κόσμος, με την απλή λογική που κουβαλά, μπορεί να καταλάβει αν ο Λιγνάδης είναι βιαστής και πρέπει να είναι στη φυλακή ή όχι, αν ο Παππάς «έπαιξε» με τις τηλεοπτικές άδειες ή όχι, αν ο Παπαγγελόπουλος ασχολήθηκε ή όχι με τη δικαιοσύνη στην υπόθεση Novartis και αν η Δούρου είναι αθώα ή όχι για όσα έγιναν στο Μάτι.