Πως θα αποδομήσει η Ελλάδα “σε χρόνο-μηδέν” τα επιχειρήματα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Πως θα αποδομήσει η Ελλάδα “σε χρόνο-μηδέν” τα επιχειρήματα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

“Θα αποδομήσουμε σε χρόνο μηδέν τις τουρκικές αιτιάσεις, μία προς μία, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο από το οποίο εκπορεύονται και οι ελληνικές θέσει”. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία, ο Πρόεδρος Ερντογάν σκοπεύει να θέσει στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, ο διεθνολόγος, βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

“Η Τουρκία έχει αποκτήσει δικτατορικό στα fake news και αυτό δυστυχώς το αποδεικνύει καθημερινά. Τη μια μας κατηγορεί ότι δήθεν απειλούμε την ζωή προσφύγων στην θάλασσα και στον Έβρο λες και δεν ξέρει το βάρος που έχει σηκώσει η Ελλάδα και ο φιλόξενος λαός της απέναντι στην προσφυγική κρίση τα τελευταία πολλά χρόνια. Από την άλλη συχνά πυκνά ακούμε τις αιτιάσεις του για το Αιγαίο, είδα χάρτες χθες, είδα άλλους χάρτες σήμερα, με τα νησιά που δήθεν η κυριαρχία τους συνδέεται με την αποστρατιωτικοποίηση και άλλες τέτοιες φρούδες πληροφορίες. Η Τουρκία προσπαθεί να χτίσει ένα αφήγημα στις νέες αναθεωρητικές θεωρίες της για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και προσπαθεί να δώσει υπόσταση σε όλο αυτό το έωλο αφήγημα που καταντά φαιδρό”, αναφέρει ο κ. Χατζηβασιλείου.

“Εάν τεθεί στο ΝΑΤΟ, εμείς όπως πράττουμε κάθε φορά, θα αποδομήσουμε σε χρόνο μηδέν τις τουρκικές αιτιάσεις, μία προς μία, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο από το οποίο εκπορεύονται και οι ελληνικές θέσεις. Δεν θα κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που κάνουμε σε κάθε διεθνή συνάντηση, σε κάθε πολυεθνικό φόρουμ στο οποίο συμμετέχει η πατρίδα μας», κατέληξε.