«Πρόωρες εκλογές γιοκ» σημαίνει ότι…

«Πρόωρες εκλογές γιοκ» σημαίνει ότι…

Η συζήτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, μπήκε στο ψυγείο, μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Παρά ταύτα υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν την …έκπληξη, ενώ έχουν φουντώσει τα σενάρια για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με κεντρικό ερώτημα, τι είναι αυτό που οδήγησε των Πρωθυπουργό να βάλει stop στις πρόωρες εκλογές.

Για να λάβει ο Πρωθυπουργός την απόφαση «πρόωρες εκλογές γιοκ» σημαίνει ότι:

  • Κάτι ξέρει που δεν το γνωρίζουν όλοι οι άλλοι, (όπως για παράδειγμα η Ευρωπαϊκή λύση στο ενεργειακό),
  • Του είπαν κέντρα αποφάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό «άσε τις εκλογές για αργότερα»,
  • Πρέπει να γίνει ταχεία εκταμίευση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και να μοιραστεί σωστά το χρήμα,
  • Οι άνθρωποι που χαράσσουν στρατηγική και οι δημοσκόποι του είπαν «μην έχεις άγχος»,
  • Θα παίξει γερά το χαρτί του θεσμικού, σταθερού και συνεπής.

Από δω και πέρα οι πρόωρες εκλογές θα εξαγγελθούν μόνο στην περίπτωση που υπάρξει έκτακτο Εθνικό θέμα. Πιθανό; Ίσως να το γνωρίζει μόνο ο Ερντογάν.

Ταυτόχρονα με το stop στις εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπεσε το σενάριο του ανασχηματισμού, πρώτον για να θολώσουν τα νερά και δεύτερον για να σφίξουν τα οπίσθια υπουργών, υφυπουργών και λοιπών.

Ας μην αποκλειστεί όμως το σενάριο του ανασχηματισμού (μικρού ή μεγάλου), καθώς υπουργοί όπως ο Κώστας Τσιάρας, ο Κώστας Σκρέκας  και άλλοι, που δημιούργησαν προβλήματα στην Κυβέρνηση ή δεν αντιμετώπισαν σωστά τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι πιθανό να …ανασχηματιστούν!