Πρόσκληση συνεργασίας του Κώστα Ζαχαριάδη προς τον Νίκο Ανδρουάκη

Πρόσκληση συνεργασίας του Κώστα Ζαχαριάδη προς τον Νίκο Ανδρουάκη

Τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αντιμετώπιση του νέου Πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ, έδωσε χθες σε συνέντευξή του ο «Προεδρικός» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτώμενος ο κ. Ζαχαριάδης σχετικά με τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ και του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη, είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του και να του ευχηθώ αντοχή και δύναμη. Αν κάποιος πρέπει να ανησυχεί είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του. Δεν βλέπουμε τις άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου, της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς ως πολιτικούς αντιπάλους ούτε ως ανταγωνιστές. Ο μοναδικός πολιτικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική- που αποτελεί τον κορμό της προοδευτικής Παράταξης στον τόπο μας εδώ και μια δεκαετία- είναι η Δεξιά και είναι ο κ. Μητσοτάκης. Δεν ανησυχούμε καθόλου, ίσα ίσα. Γνωρίζουμε ότι αν θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα σήμερα στη χώρα, ένα μόνο μέτωπο υπάρχει απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Άλλωστε με τον κ. Ανδρουλάκη είμαστε σε όμορους πολιτικούς χώρους και στην Ευρώπη. Πλέον δεν υπάρχει στην Ευρώπη καμία κυβέρνηση συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατών – Χριστιανοδημοκρατών. Η τελευταία ήταν η Γερμανική κυβέρνηση που τερμάτισε τον βίο της με ήττα των Χριστιανοδημοκρατών. Δεν υπάρχει επίσης πουθενά αυτοδύναμη Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Πουθενά! Όπου υπάρχουν προοδευτικές κυβερνήσεις είναι κυβερνήσεις Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς, Πρασίνων ή με φιλελευθέρους όπως είναι στη Γερμανία».