Πρόταση Κόνσολα για τη στήριξη των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων

Πρόταση Κόνσολα για τη στήριξη των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων

Μια ρεαλιστική και αυτονόητη πρόταση για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στον κύκλο εργασιών τους, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Τουρισμού και Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει να παραταθεί το χρονικό όριο εκμετάλλευσης των αυτοκινήτων αυτών των επιχειρήσεων που έχει προσδιοριστεί στα 12 χρόνια από την ημερομηνία της πρώτης τους άδειας κυκλοφορίας.

Επισημαίνει ότι  τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρχαν οχήματα που είτε δεν κινήθηκαν καθόλου είτε κινήθηκαν ελάχιστα, αν, όμως, έχει παρέλθει το όριο των 12 ετών από την πρώτη άδεια κυκλοφορίας τους, οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους ίδιους κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Όπως αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας: «μια ορθολογική κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας θα ήταν να θεσμοθετηθεί μια παράταση για τα αυτοκίνητα των οποίων η λήξη του ορίου των 12 ετών  ήταν μεταξύ 1-1-2019 και 31-12-2022 και να μεταφερθεί η προθεσμία αντικατάστασής τους μετά την 1-1-2023.

Το επιβάλλουν, άλλωστε, και λόγοι ισονομίας μετά τη θεσμοθέτηση παράτασης του χρονικού ορίου των 12 ετών για  τα οχήματα που ενοικιάζονται με οδηγό.

Συνεπώς, θα μπορούσε να υπάρχει η ίδια ρύθμιση και για τα οχήματα που ενοικιάζονται χωρίς οδηγό».