Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Πρωτοβουλία Κόνσολα για τη μείωση των χρεώσεων των τραπεζών που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Share

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει την ανάγκη μείωσης των χρεώσεων των τραπεζών σε ζητήματα που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Όπως αναφέρει, με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί και να έχουν εγκαταστήσει  μηχανήματα POS, θα πρέπει να αμβλυνθούν όλα τα αντικίνητρα που αφορούν στις υψηλές χρεώσεις των τραπεζών.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται, μάλιστα, στην ανάγκη μείωσης χρεώσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως:

1ον: Το κόστος για την αγορά και χρήση POS. Η Πολιτεία οφείλει να επιδοτήσει την αγορά του ενώ θα πρέπει να υπάρξει και μείωση προμηθειών στις συναλλαγές.

2ον: Η εγγραφή στις υπηρεσίες web banking, η οποία σε κάποιες τράπεζες χρεώνεται.

3ον: Οι χρεώσεις για την ανανέωση χρεωστικής κάρτας μετά από απώλεια, κλοπή ή φθορά.

4ον: Οι χρεώσεις για διατραπεζικές συναλλαγές.

5ον: Οι χρεώσεις σε εμβάσματα εξωτερικού σε ευρώ.

6ον: Οι χρεώσεις στην εκκαθάριση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, πέρα από τη διευκόλυνση των πολιτών και τα φορολογικά κίνητρα για τους φορολογούμενους πολίτες, έχει θετικό αντίκτυπο και στα δημόσια έσοδα, αφού ο προϋπολογισμός του 2023- παρουσίασε πρόσθετα έσοδα 550 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του όγκου των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του περιορισμού της φοροδιαφυγής.

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα