Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Προβάδισμα 15,2% της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα

Share

Έρευνα για τις πολιτικές διεργασίες στα Δωδεκάνησα παρουσίασε η Opinion Poll στο TV KOSMOS, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά πρώτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, ενώ το ΠΑΣΟΚ κρατά τα ποσοστά που είχε μετά τις εκλογές του. Παράλληλα, τα προβλήματα που έχουν – σύμφωνα με την έρευνα – οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων είναι Ακρίβεια/Ανατιμήσεις/Πληθωρισμός, η Τουρκική προκλητικότητα και η Ενεργειακή κρίση. Τέλος, στην έρευνα αποτυπώνεται η δυναμική που έχουν οι Βουλευτές Δωδεκανήσων.

Τι θα ψήφιζαν

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική, τι θα ψηφίζατε;», το 33,2% είπε Νέα Δημοκρατία, το 18,9% ΣΥΡΙΖΑ, το 13,5% ΠΑΣΟΚ, το 2,5% ΚΚΕ, το 4,0% Ελληνική Λύση και το 2,5% ΜέΡΑ25.

Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά είναι: Νέα Δημοκρατία 35,2%, ΣΥΡΙΖΑ 20,0%, ΠΑΣΟΚ 14,3%, ΚΚΕ 2,7%, Ελληνική Λύση 4,2%. ΜέΡΑ25 2,7%.

Το βασικό πρόβλημα είναι Ακρίβεια/Ανατιμήσεις/Πληθωρισμός

Τα μεγάλα προβλήματα – σύμφωνα με την έρευνα – που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων, είναι Ακρίβεια/Ανατιμήσεις/Πληθωρισμός (60,2%), Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα (30,1%), Ενεργειακή κρίση/Τιμολόγια Ενέργειας (25,4%).

Προβάδισμα Μάνου Κόνσολα

Τέλος, στην έρευνα αποτυπώνεται η δυναμική που έχουν οι Βουλευτές Δωδεκανήσων ανεξαρτήτως από την κομματική τοποθέτηση, ανάλογα με τη δραστηριότητά τους για την επίλυση των προβλημάτων της Δωδεκανήσου. Στο συγκεκριμένο ερώτημα φαίνεται να έχει το «προβάδισμα» ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας (21,7%) και τον ακολουθεί σε απόσταση ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός (10,4%).

 

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα