Σχέσεις αγάπης και μίσους ανάμεσα σε πολιτικούς και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σχέσεις αγάπης και μίσους ανάμεσα σε πολιτικούς και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μπήκα για λίγο στα κατατόπια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου έχουμε συμμαχίες και διαμάχες, λυκοφιλίες και πισώπλατα μαχαιρώματα, με πολλούς ενδιαφερόμενους να θέλουν να το έχουν δίπορτο ως υποψήφιοι βουλευτές και αν δεν τους βγει, υποψήφιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μου σφύριξαν λοιπόν ότι:

*Στη σκληρή Νεοδημοκρατική μάχη που είναι σε εξέλιξη στο Νότιο Τομέα, ανάμεσα σε Δένδια – Θεοδωρικάκο για την πρώτη θέση, ο Δήμαρχος Γλυφάδας (κουμπάρος του Κ. Καραμανλή και γαμπρός του Ι. Ντογιάκου), Γιώργος Παπανικολάου, μπατάρει πολύ προς Δένδια μεριά, αν και κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν την πραγματικότητα.

*Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποσυρθεί ο επί επτά τετραετίες δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, αν και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν καλοβλέπει την υποψηφιότητά του.

*Μπέρδεμα στη Νέα Δημοκρατία που αναζητά υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ο νυν Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει ανακοινώσει ότι δεν θα ξανακατέβει, ενώ ο Πέτρος Τατούλης έχει τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά.

*Στον Δυτικό Τομέα, οι μισοί δεξιοί Δήμαρχοι στηρίζουν τον Χρυσοχοίδη και άλλοι μισοί τον Βαρβιτσιώτη, με αποτέλεσμα η κόντρα να φουντώνει. Ο Στ. Τσίρμπας στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό πάντως, παίζει σκληρά τον Μ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος δεν …τραβάει!

*Πολλά τα παράπονα αυτοδιοικητικών για τον Αναπληρωτή Στέλιο Πέτσα, από τον οποίο πολλοί ζητούν, αλλά λίγοι λαμβάνουν (πλην Ανατολικής Αττικής).

*Αναταραχή υπάρχει στην Καλλιθέα και ειδικά στον Δήμαρχο, Δημήτρη Κάρναβο καθώς με βάση την απογραφή ο Δήμος πέφτει κάτω από τις 100.000 κατοίκους, με αποτέλεσμα να χάνει Αντιδημάρχους, με ότι αυτό σημαίνει. Ο Δήμαρχος και συνάμα Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και επίσης συνάμα καλός φίλος της οικογένειας, προσπαθεί να βρει λύση κατεβάζοντας το όριο στις 90.000, έτσι ώστε να μην χάσει θέσεις Αντιδημάρχων και money.

*Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Τουναντίον θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στον δήμο Μίνωα Πεδιάδος, τόπο καταγωγής του.

*Τον Ηπειρώτη, Θανάση Οικονόμου, θέλουν να τον κατεβάσουν υπ. Βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, αλλά για να ανεβάσουν τη δημοτικότητά του, τον παρουσιάζουν ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου. Ωραίο κόλπο, για το οποίο βάζει το χεράκι του ο σύντροφος Νίκος Μπίστης!

*Το αντίστροφο κόλπο κάνουν όμως με τον βουλευτή Θάνο Μωραΐτη, τον οποίο παρουσιάζουν ως πιθανό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έτσι ώστε να τον μειώσουν, για να έχει ελπίδες εκλεκτός της αυλής του Αλ. Τσίπρα.

*Αν θέλει κάποιος να συναντήσει τον Σπίρτζη για να του δώσει χρίσμα για υπ. Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης, μπορεί να τον βρει στο στέκι «Η Παλιά Αγορά» στη Φιλοθέη, όπου το έχει ως γραφείο του. Στο καφέ εστιατόριο του Αχιλλέα Κυριακόπουλου, μπορείτε να συναντήσετε και την Όλγα Γεροβασίλη (πάντα παρέα με τον Χρ. Σπίρτζη).

*Μία πιθανή μάχη για το Δήμο Πατρέων είναι αυτή ανάμεσα στο νυν Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη (ΚΚΕ), τον βουλευτή της ΝΔ, Ιάσωνα Φωτήλα και τον Απόστολο Κατσιφάρα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

*Μπέρδεμα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπου ενώ ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς είναι “γαλάζιος” θα βρει απέναντί του τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, όπου την παρουσίαση του συνδυασμού του χαιρέτησαν οι Νίκος Χαρδαλιάς, Δημήτρης Καιρίδης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης.