Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Σενάριο πολιτικής φαντασίας!!!

Share

Δώστε λίγο βάση. Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο της ενδιάμεσης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25, το οποίο (σιγο)συζητιέται. Τι εννοώ. Τα βρίσκουν μεταξύ τους τα τρία κόμματα μετά τις πρώτες εκλογές, συμφωνούν για το πόσους θα εκλέξει το κάθε κόμμα με βάση τα ποσοστά των πρώτων εκλογών, μοιράζουν τους βουλευτές που θα βγάλουν με το μπόνους του πρώτου κόμματος και προχωρούν και οι τρεις με κοινό ψηφοδέλτιο. Μου κάνει λίγο πολιτική (κατά το επιστημονική), φαντασία, αλλά σε τούτο δω τον τόπο, όλα τα περιμένω.

*Έπεσα πάνω σε υπουργό, ο οποίος χαρίζει δημοσκοπήσεις σε δημάρχους στη Δυτική Αθήνα. Μετράει τον εαυτό του και παράλληλα μετράει και δημάρχους. Στη συνέχεια τους δωρίζει τη δημοσκόπηση, για να του χαρίσουν τη στήριξή τους! Ωραίες συνεργασίες!

*Όταν αρχίζει και μπάζει νερά – πολλά νερά – η ΕΥΔΑΠ, τότε τα πράγματα είναι πολύ σκούρα. Πολύ σύντομα θα σας γράψω για διαρροές διαφόρων ειδών, που μπορούν να σχηματίσουν μέχρι και …πλημμυρικά φαινόμενα!

*«Τον στηρίζω όχι γιατί τον πολυγουστάρω, αλλά γιατί θέλω να πριονίσω τον άλλον». Αυτή είναι η λογική βάση της οποίας ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει στα Νότια τον Τ. Θεοδωρικάκο, για να πριονίσει τον Ν. Δένδια. Δεύτερο πουλέν του Αντώνη είναι η Σ. Βούλτεψη και ακολουθεί ο Κ. Κυρανάκης.

*Ποιο θα είναι το εκλογικό θύμα του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα, αν εκλέξουν και πάλι τέσσερεις βουλευτές; Οι δημοσκόποι μου είπαν ότι η τριάδα Τσακαλώτος, Ξενογιαννακοπούλου, Ζαχαριάδης είναι σίγουροι και για την τέταρτη θέση παλεύουν οι Σκουρλέτης – Κατρούγκαλος, με τον Σκουρλέτη να έχει ελαφρά πρωτοπορία. Αυτά είναι με βάση τα σημερινά δεδομένα, γιατί αν ο Αλέξης αποφασίσει την τελευταία στιγμή να ρίξει έναν σούπερ σταρ στα Βόρεια, τότε θα έχουμε πολλά κλάματα!

*Κουβέντιαζα με γνώστες για τις δημοσκοπήσεις και φτάνοντας σε δημοσκόπηση συγκεκριμένης εταιρείας, πετάγεται ένας από τους συνομιλητές και ρωτάει. «Αυτή που είδαμε ήταν γυαλισμένη ή όχι;». Κοιταχτήκαμε και γελάσαμε, γιατί μας άρεσε πολύ το «γυάλισμα» σε δημοσκοπήσεις!

*Κράτησα για το τέλος, μία φωτογραφία, ευχές πολιτικού και μία Χριστουγεννιάτικη κάρτα. Ξεκινώ από τη φωτογραφία. Καλά ρε Δημήτρη Οικονόμου, το πιάσαμε το υπονοούμενο σχετικά με την υποψηφιότητά σου, γράφοντας: «Με τον πρωθυπουργό ανταλλάξαμε ευχές, μιλήσαμε για τα εσωτερικά, τα εθνικά, τα εκλογικά και όλη την επικαιρότητα. Όσα λέγονται θα τα πούμε στην πορεία. Τον ευχαριστώ πολύ για τη συνάντηση». Επιτρέπεται όμως καλέ μου Δημήτρη να ανεβάζεις φωτογραφία, με ένα σακάκι πεταμένο πίσω σου στην καρέκλα, εσύ να μιλάς με τον Πρωθυπουργό και να έχεις τα χέρια στις τσέπες και να έχεις τον πρωθυπουργό σε μία στάση, που αν ήσουν εσύ στη θέση του δεν θα την ανέβαζες με τίποτα;

Προχωρώ με τις ευχές που μου έστειλε ο Κώστας Τζαβάρας, όπου ανάμεσα στις ευχές ρίχνει τις μπηχτές του και προαναγγείλει(;) την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Σας παραθέτω όλες τις ευχές του και τα επίμαχα σημεία τα έχω bold. «Eύχομαι σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά με υγεία. Το 2023 ας γίνει η χρονιά της ελπίδας και της αναδημιουργίας μετά το οριστικό τέλος των αλλεπάλληλων κρίσεων που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Το νέο έτος να σημάνει την απαρχή μιας νέας πορείας για την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που επιτέλους θα σταματήσει ο παραγκωνισμός και η απομόνωσή τους και θα αναγνωριστούν τα ακαταμάχητα φυσικά, ιστορικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματά τους ως βάση για την οικοδόμηση μιας καλύτερης ζωής. Χρόνια Πολλά – Κώστας Τζαβάρας, Βουλευτής Ηλείας ΝΔ».

*Σας δείχνω τώρα την ευφάνταστη εορταστική κάρτα που έλαβα από τον Νίκο Παππά, με τρία SMS. (Σημειώνω ότι ένεκα SMS δεν μου την έδωσε ο Χρ. Καλογρίτσας). Θεωρώ ότι η επόμενη που θα στείλει o τηλεοπτικός υπουργός, θα είναι γραμμένη πάνω σε μία …τηλεοπτική άδεια. Όλα θέλουν την φαντασία τους και συ την έχεις. Χρόνια πολλά Νικολάκη.

Αποσύρομαι για λίγο, ένεκα εορτών. Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές.

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα